SKC: Drahma i Zvuk ptice

SKC: Drahma i Zvuk ptice

Drahma i Zvuk ptice priređuju koncerti i multimedijalni performans u Studentskom kulturnom centru u četvrtak od 20 časova.

Drahma je subotički muzički duet koji izvodi stilski nedefinisanu improvizativnu muziku inspirisanu unutrašnjim zvukom. Muzika je kombinacija različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i lupera. U jednočasovnom koncertnom repertoaru ove grupe, mogu se čuti eksperiment, interaktivna razmena ideja sa osvrtom na džez, drevne sanskritske mantre, prakse sa zvukom i igra akustike. Čine ga Jasna Jovićević (saksofoni, frule, udaraljke) i Armand Mesaroš (bas).

Na početku večeri će se predstaviti i Zvuk ptica, multimedijalni performans interaktivnog karaktera, koji je deo kreativne javne kampanje za zaštitu ptica Srbije. Projekat se sprovodi uz podršku organizacije SIDA, a realizuje se kroz REC Srbija.

Jasna Jovićević je saksofoniskinja i kompozitor koja je dvadesetak godina provela u inostranstvu gde se školovala i svirala ( Budimpešta, Njujork, Toronto, Brazil, Indija). Dugogodišnje muzičko iskustvo u džez muzici dovelo ju je do improvizacije, gde najveću inspiraciju crpi iz prirode i raznolikosti instrumenata. Jasna je magistar muzike i učitelj joge, radi kao pedagog, direktor je kulturnog udruženja, svira u više sastava i aktivan je učesnik domaće i internacionalne jazz scene.

Armand Mesaroš je profesionalni muzičar, bas gitarista, koji svira različite stilove u više muzičkih sastava. Školovao se u Budimpešti, jedan je od osnivača Junior Music Studio u Subotici, sa širokim pedagoškim iskustvom. Bavi se dokumentarnim filmom i spotovima, aktivan je član domaće i inostrane muzičke scene.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


PPNS/RADION

PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari