SKC: Ejmi Laver i Vil Sekston u Kragujevcu!

SKC: Ejmi Laver i Vil Sekston u Kragujevcu!

promo ppns

Američka kantautorka Ejmi Laver nastupiće sa gitaristom Vilom Sekstonom u bašti Studentskog kulturnog centra u petak 22. maja od 22 časa.

Ejmi poseduje zavodljivi baršunasti glas kojim obara s nogu i tera vas da obratite pažnju na pesmu koja je, obično, neka zanimljiva priča. Ona je sitna, krhka i nežna, ali svoj ogromni instrument svira besomučnom žestinom, poput kontrabasiste u nekom pankabili bendu.

Vil Sekston je takođe svirao gitare na ovom albumu, a pored toga pevao i prateće vokale. Vil već ima zavidnu kantri karijeru iza sebe, s obziron na to da od malena svira gitaru sa starijim bratom Čarliejem Sekstonom (jedan od zapaženijih gitarista u bendu Boba Dilana), a i kao poznati kantautor kantri i vestern muzike.

Cena karte u pretprodaji je 400 dinara.

Život u pokretu i stalna promena mesta boravka za mnoge su samo san. Neki će ga zakačiti neko vreme, mnogi tek kojim (po)dužim putovanjem. Mlada kantautorka iz Memfisa Ejmi Laver tako živi otkad zna za sebe. Rođena u Luizijani kao Ejmi Fent, sa roditeljima muzičarima selila se dvadeset i dva puta, a trinaest puta je menjala školu pre završetka srednje. Kad su se na kraju preselili u Detroit, u najmanje dva navrata je na svoju ruku "odlazila" od kuće i vraćala se, te predvodila pank-rok bend (vokal i bubnjevi u Last Minute). Bila je nemirne prirode i pobunjenik, takvi su obično sjajni kad udruže napad pundravaca i talenat.

Posle srednje škole odlazi u Luizijanu, a ubrzo u Nešvil gde se i udaje nakon kraće romanse. Mladoženja je Gabe Kudela, bivši kontrabasista Th’ Legendary Shack Shakers koji će je naučiti da svira kontrabas i sa kojim će imati duo The Gabe & Amy Show. Ipak, razvode se 2003, par godina pošto su se preselili u Memfis. Ejmi nastavlja da svira kontrabas, piše svoje pesme i sa par prijatelja nastupa širom juga SAD. Pored posvećenosti muzici (a sigurno delom i stoga) Ejmi se pojavljuje i u dva filma s početka ovog stoleća: "Walk The Line" iz 2005. (u ulozi Vande Džekson) i "Black Snake Moan" iz 2006. Iste godine Archer Records izdaje njen prvi solo album "This World Is Not My Home". Između ostalih, na ploči su sarađivali legendarni Džim Dikinson i poslednjih godina vrlo uticajni Džimbo Matus (Squirrel Nut Zippers).

Sledeći album "Anchors & Anvils" (Archer Records, 2007.) producira Džim Dikinson. Ovo izdanje seže do 6. mesta liste Americana Music Association.

EP "Died Of Love" (Archer Records) objavljuje 2009, poslednji sa Džimom Dikinsonom kao producentom, ali i mentorom, savetnikom i važnom podrškom.Smrt Džima Dikinsona i raskid veze sa bubnjarem Polom Tejlorom obeležiće naredni album tmurnim i tužnim raspoloženjem. "Stranger Me" izlazi 2011. za Archer Records propraćen pozitivnim kritikama muzičke štampe. Iste 2011. Ejmi Laver biva proglašena drugu godinu zaredom najboljom pevačicom u Memfisu i to u konkurenciji imena kakva su Šenon Mekneli i Valeri Džun. Sa njima dvema čini ženski kantautorski tandem iz Memfisa koji poslednjih nekoliko godina privlači pažnju ljubitelja zvuka amerikane, a i sve tri se pojavljuju u super-grupi Lutera Dikinsona (sina Džima Dikinsona) – The Wandering. 2012. objavili su album "Go On Now, You Can’t Stay Here" koji su proleća iste godine promovisali po SAD.

U još jednom projektu sa strane – Motel Mirrors, učestvuje 2013. Sjajni gitarista Džon Pol Kit, njen kolega i prijatelj iz Memfisa i Ejmi u čistom i raspojasanom kantri&vestern zvuku. Cele godine sviraju uživo kad god im obaveze vezane za sopstvene turneje to dozvoljavaju.

Novi album "Runaway’s Diary" Ejmi Laver izašao je 27. maja 2014. godine i sadrži dvanaest pesama inspirisanih tinejdžerskim begom od kuće. Neki je nazivaju roud pločom, neki pločom kojom se otvaraju mnoge dileme iz uvek uzburkanih dana odrastanja, ali svi su složni u tome da se Ejmi Laver (i) ovim parčetom plastike dokazala kao kantautorka visokog kvaliteta i ogromnog talenta na današnjoj amerikana sceni. Album je producirao Luter Dikinson, a pomogao je gitarama i mandolinom.

Old man
I hear they call you "rabbit"
Hoppin’ town to town
And jumpin’ on the trains

Hey rabbit
Can that train take me home too?
Cuz I know I need to
And I can’t see how
I got so lost
Lookin’ in the river full of rain
Watched it shadowbox its banks
And I missed my boat

Hey rabbit, hey rabbit
Can you read the stars?
I get distracted
Sleeping in my coat again
I’m too thin
I’m too far
And I don’t know where I’ve been
And I’m just a mess

Hey rabbit
Do you have a place to go home to?
Think they’d let you if you tried to?
I’m scared to look a fool

Old man
You make me feel so young
In the way I’m not proud of
I’ve known shame enough

Hey rabbit, hey rabbit
Can you read the stars?
I get distracted
Sleepin’ in my coat again

I’m too lost
I see ghosts
And I’ve had too much of this
And I need a rest

Hey rabbit
I can’t remember why I ran
Or how I got so lost
Or how to get back home now

Can you read the stars?

TAJANSTVENI VOZ: AMY LAVERE & WILL SEXTON – REVISITED, KC GRAD, BEOGRAD  
PPNS/ROKENROLER/UŽIVO: AMY LAVERE - AT THE SPORTSMENS TAVERN IN BUFFALO, NY 2011 

AMY LAVERE SAJT, JUTJUB, FB STRANA
WILL SEXTON SAJT, FB PROFIL
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER

promo ppns 3

PPNS/RADION

PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html