SKC: Internacionalni sastav BGKO u Čaurnici

SKC: Internacionalni sastav BGKO u Čaurnici

Internacionalni sastav Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (BGKO) nastupiće u Čaurnici Kneževog arsenala u petak 9. oktobra od 22 časa.

BGKO je poznat po istraživanju muzičkih korena, kao i stvaranju vrlo upečatljivog sopstvenog stila. Sastavljen je od šest muzičara iz različitih zemalja u formaciji: glas, klarinet, kontrabas, harmonika, gitara, udaraljke. Muzičari iz Francuske, Italije, Srbije, Indije, Grčke i Španije su se sakupili u Barseloni i napravili sastav posvećen Balkanskoj muzici na jedan vrlo karakterističan način. Njihov stil je inspirisan klezmerom, jazz manouch-om, romskom muzikom, ali i istraživanjem zaboravljenih stilova, neobičnih ritmova i muzičkih boja iz predela sirom istočne Evrope.Ovaj orkestra je ubrzo po svom osnivanju počeo da oduševljava publiku širom Evrope svojim srčanim i iznenađujućim nastupima i interpretacijom tradicionalne romske i klezmer muzike iz istočne Evrope.

Poseban karakter im je dala isnpirativna i bogata scena Barselone, od južnoameričkih melodija, tradicionalne katalonske muzike i mediteranskih stilova pa sve do bluza i džeza.

Po izdavanju svog prvog diska "Imbarca" 2014. godine, BGKO je napravio turneju po Italiji, Grčkoj, Malti, Francuskoj, Srbiji,Sloveniji, Nemačkoj i Spaniji, nastupajući u prestižnim koncertnim dvoranama kao što su Nacionalni auditori Katalunje i Imago festival u Sloveniji, i zahvaljujući tome postao jedan od najaktivnijih internacionalnih sastava u Barseloni.U prvoj polovini 2015 godine su nastupali u Andori, Italiji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Francuskoj, Holandiji, u Teatru Grasi u Milanu, Orfeum sali u Gracu i Porgy and Bess klubu u Beču, dok su za drugi deo tekuće godine predviđene turneje po Švajcarskoj, Italiji, Sloveniji, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Austriji i Nemačkoj.

Po svom osnivanju 2012. godine, BGKO je osvojio jako puno fanova širom sveta i skoro 1.500.000 posetilaca na Jutjub kanalu (kompozicija Đelem Đelem). Iznenađujuće brzo dospeli na stranice mnogih španskih i italijanskih novina.

BGKO čine:

  • Robindro Nikolić (Srbija-Indija: klarinet, bas klarinet)
  • Mattia Schirosa (Italija, harmonika)
  • Ivan Kovačević (Srbija, kontrabas)
  • Julien Chanal (Francuska, gitara)
  • Stelios Togias (Grčka, perkusije)
  • Sandra Sangiao (Španija, glas)
Organizator koncerta je Studentski kulturni centar, a ulaznice po ceni od 300 dinara su u prodaji u SKC i Turističko informativnom centru Kragujevca.

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU 2X2 ULAZNICE POSETIOCIMA KOJI NAVEDU IME JEDNOG ČLANA ORKESTRA KOJI JE IZ SRBIJE.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave - do petka u 14 časova, kada će biti objavljeni.

PPNS/ROKENROLER/UŽIVO Barcelona Gypsy Klezmer Orchestra - Auditori Nacional d’Andorra 2015BGKO SAJT, JUTJUB, FB STRANA, TVITER
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html