SKC: Koncert benda Vlasta Popić

SKC: Koncert benda Vlasta Popić

Koncert benda Vlasta Popić zakazan je u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra za četvrtak 2. april, sa početkom u 22 časa.

Vlasta Popić, punk-noise-pop bend nastao u Varaždinu krajem 2007. godine, nastupa u sastavu:

 • Tena Rak (bubnjevi i vokal)
 • Ivan Ščapec (gitara i vokal)
 • Dražen Hižak (bas) – čije mesto sada zauzima Dimitrij Petrović

EP Najjača ultimativna mašina za ubijanje objavljuju 2010. godine, te ostvaruju nekoliko hvaljenih nastupa na regionalnim demo festivalima, a otisnuli su se i na turneju po regiji.

Za SKC Kragujevac 2012. godine izdaju debitantski album Za očnjake, koji je odlično prihvaćen od publike, pa svoje mesto nalazi i na mnogim regionalnim godišnjim top listama.

Naredna godina je, uz nastupe u regiji, donela i pozive za inostrane turneje, pa Vlasta Popić odlazi na svoju prvu evropsku turneju, svirajući u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Nemačkoj i Poljskoj. Krajem iste godine Vlasta snima album uživo sa rasprodatog koncerta u zagrebačkom Klubu.

Nakon par meseci pauze, usledila je turneja po zapadnoj Evropi, a u septembru 2014. odlaze na svoju treću evropsku turneju, nastupaju i na poznatom evropskom showcase festivalu Waves u Beču i Bratislavi. Tako se u tri godine brojka nastupa po regiji i celoj Evropi popela do - 200.

Singlom "Ako nisam dobra" Vlasta Popić najavljuje izlazak svog drugog albuma "Kvadrat" koji je sveže izdat u koprodukciji nezavisnih izdavačkih kuća MoonleeNumavi (Austrija) i Voxproject (Francuska). 

Album je sniman u studiju Kramasonik, a miksovan u studiju Radost. Novim albumom "Kvadrat", bend Vlasta Popić nastavlja da gradi svoj specifični zvuk (indie/punk/noise/nowave/pop), koji ovog puta odiše nešto mračnijim karakterom, te distorziranijim i bučnijim sviranjem i produkcijom, zbog čega zvuči ambicioznije u poređenju sa prethodnim izdanjem. Izmene ženskih i muških vokala daju posebnu energiju atmosferi koju stvara psihodelična instrumentalna podloga, dok tekstovi povremeno prenose poneku angažovanu poruku.

Album može besplatno da se preuzime.


Cena karte za koncert u kragujevačkom SKC je 250 dinara.

Portal PPNS poklanja 2x2 ulaznice prvim posetiocima koji tačno odgovore na pitanje: KO JE IZDAVAČ DEBI ALBUMA GRUPE "VLASTA POPIĆ". Odgovor poslati kao komentar ispod ove najave na portalu.

VLASTA POPIĆ JUTJUBFB STRANA
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 2

 • Stanko
  30.03.2015

  SKC Kragujevac

 • Luka Stoisavljevic
  30.03.2015

  Izdavac debi albuma koji nosi naziv ,, za ocnjake" grupe ,,Vlasta Popic" , je SKC Kragujevac

Dodaj komentar

Facebook komentari