SKC: Koncert dueta Howling owl

SKC: Koncert dueta Howling owl

Duet Howling owl, koji čine Evija Vebere i Lav Kovač, nastupiće u Studentskom kulturnom centru u četvrtak 10. septembra od 21 čas.

Evija Vebere dolazi iz bajke. Lav Kovač uspeva da izbegne posleratni usijani asfalt. Slučajno su se susreli, naleteli jedno na drugo u urbanoj gužvi i počeli zajednički da stvaraju muziku. Howling owl je njihova svakodnevna životna priča.

Komplementarne energije Evije i Lava i njihov odnos jing janga je ono što čini ovaj avant-pop duo nekonvencionalno različitim. Od intimnog i krhkog do energičnog i nasilnog transformišu se poput kameleona iz pesme u pesmu, kombinujući svoju pesničku veštinu sa dečjom radoznalošću u otkrivanju novih zvučnih mogućnosti. Koristeći glas, sintisajzer, bubnjeve, elektroniku i razne druge male instrumente, teže da izraze svoje promenljive identitete i u jednom trenutku, kroz pank zvuk, prenosi se osećaj buntovništva a već u sledećem iznenađujuće nežni, tatani osećaj mudrosti proističe iz njihovog zvuka. Pod uticajem prirode, ljudi i događaja koji ih okružuju, kao i širokog spektra muzike koju slušaju , oni svoje izvođenje nude u obliku kolaža zvučnih piktografa, koji teče kao narativna forma u filmu.

Evija Vebere, pevačica, kompozitorka i multi instrumentalistkinja, dolazi iz malog grada Kuldige u Letoniji. Završila je srednju muzičku školu u Ventspilsu, potom džez konzervatorijum u Groningenu, Holandiji.

Lav Kovač, perkusionista i kompozitor, bavi se akustičnom i elektronskom muzikom. Dolazi iz Novog Sada, a trenutno završava studije u Groningenu, Holandiji. Stalni je član nekoliko postava Borisa Kovača sa kojima je nastupao širom Evrope. Trenutno svira u nekoliko autorskih sastava (KUHN FU, Chillin’ 4tet, Evija Vebere band) i vodi svoj autorski sastav Phantasmagoria.

Ovo dvoje muzičara sarađuju u nekoliko internacionalnih projekata (Evija Vebere 4tet/trio, Phantasmagoria), a Howling owl je njihov novi duo projekat. Služeći se elektronikom, akustičnim instrumentima i glasom stvaraju muziku koja je na granici popa, džeza, minimalizma i indie muzike. Inspirisani su prirodom, ljudima koji ih okružuju kao i muzikom koju slušaju (Bjork, Equilibrium, Steve Reich, Bon Iver, Radiohead, David Lang - neki su od muzičkih uticaja). U muzici koju stvaraju za ovaj duo Evija Vebere i Lav Kovač teže da mimoiđu svoje akademsko muzičko iskustvo i vode se svojom intuicijom i dečjom radoznalošću.

Ulaznica za koncert u Kragujevcu košta 100 dinara.EVIJA VEBER YOUTUBEBAND CAMP, SOUNDCLOUD 
LAV KOVAČ FB STRANA, YOUTUBESOUNDCLOUD 
HOWLING OWL SAJT, FB STRANA, YOUTUBE, SOUNDCLOUD 

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari