Vlada Arsić - Noć arhangela

Vlada Arsić - Noć arhangela

KNJIGA ZBOG KOJE SRBIJA JASNIJE VIDI

Autor knjige koju preporučujem je novinar i pisac, naš savremenik Vlada Arsić. Ovaj čudesni skromni čovek svojim perom svaki put zagrebe po najtamnijem vilajetu našeg društva da istinom prkosi procesima destrukcije. Dok u romanu "Lopatanje đavola" govori o neobičnom rehabilicionom centru za narkomane, u "Armagedonu" među prvima progovara o problemu internet pedofilije, u romanu "Noć arhangela" svetlo baca na pozadinu i sinhronicitet sudbina čuvenih Karađorđevića i Obrenovića od letnjeg Aranđelovdana davne 1817. do eksplozije beogradskog bioskopa 20. oktobar koja je svoje žrtve odnela u julu 1968. godine.

Ovaj roman, objavljen 2016. godine, dugo je pisan, pažljivo tkan od istraživanjem prikupljenih činjenica, narodnog predanja i autorove mašte. Svaka petlja tog tkanja pronašla je svoje mesto da se više nikad ne zamrsi.

Jedna zataškana istina, lančano vodi do mnogih drugih, jedan greh povlači druge grehe. Dok budete čitali knjigu, kako to u životu biva, primicaćete se istini postepeno, nećete je videti napisanu podebljanim slovima u prvom pasusu, kao u udžbeniku. Osećaćete nepravde, zebnju, predosećaćeti ono što sami akteri u knjizi predosećaju i, nadam se, razumeti većinu situacija koje je su životne okolnosti onog vremene, većini nametnule.

Sve je ipak počelo ubistvom Karađorđa u Radovanju. Manastir Pokajnica je mesto koje je Vujica Vulićević, odgovoran za ubistvo kuma, podigao kako bi se iskupio za taj greh, naravno, neuspešno. Isto tako porodica počinioca zločina, Nikole Novakovića, nije mogla pronaći mir. Nije vredelo to što ga je Miloš Obrenović zaštitio i što su mu promenili prezime. Ipak, zahvaljujući poslednjem ubicinom potomku Magdaleni Novaković, koja je pretrpela najteže povrede 150 godina kasnije u eksploziji u bioskopu, nastala je ova priča i mnoge tajne su razotkrivene.

Ako želite da znate kakve veze ima kašika sa naslednim prokletstvom, a kakve 26. jul sa noćnim morama i vremenskim nepogodama, ako niste znali zašto je pravedni princ Đorđe Karađorđević proglašen ludim, a kako je doprineo raspletu, kao i sve ostale detalje, požurite i pročitajte roman "Noć arhangela"! 

Dragica Majstorović Draga - pisac,TEFL nastavnik, ljubitelj rukotvorina iz Zemuna

PRVI PRVI NA SKALI Dragica Majstorovic Draga

TV RAČA: PROMOCIJA KNJIGE "NOĆ ARHANGELA" (OŠ "KARAĐORĐE"), 2018ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari