Simbol

SimbolVia: UG Ko nam truje decu 2013.

SNIMAK SIGURNOSNE KAMEREPRILOG B922019.

FEBRUAR

FILIP MLADENOVIĆ

Sudijka Prvog osnovnog suda u Beogradu Zorica Avramović, koja vodi postupak protiv Aleksandra Mitrovića (25), optuženog da je 18. jula 2013. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala učenica Andrea Bojanić (17), na ročištu održanom 13. aprila 2018, usvojila je predlog odbrane da se uradi novo saobraćajno-tehničko i sudsko-medicinsko veštačenje.

Ovaj posao poveren je Departmanu za saobraćaj pri Saobraćajnom fakultetu u Novom Sadu, koji je zadužio četiri veštaka saobraćajne struke da obave tzv. superveštačenje saobraćajne nesreće 18. jula 2013. godine u 22,45h - pešački prelaz u Ustaničkoj ulici, nakon raskrsnice sa ulicom Mihajla Todorovića.

Nakon 6 meseci (predmetna sudijka je dala rok od 3 meseca), veštaci su dostavili rezultate tzv. superveštačenja, medju kojima je i animirani prikaz saobraćajne nesreće na pomenutom pešaškom prelazu.
Prezentirana animacija pokazuje detaljno kako je beli BMW džip zbog prebrze vožnje prosto odneo Andreu Bojanić sa pešačkog prelaza. Od siline udarca Andrei su izuvene obe patike i jedna čarapa, da bi potom letela 29 metara. Vozač Aleksandar Mitrović je bez zaustavljanja nastavio prebrzu vožnju, da bi se par sati kasnije predao policiji.

U Izveštaju saobraćajno-tehničkog veštačenja 4 veštaka, izmedju ostalog, zaključuju sledeće:

"...Zaustavni put automobila "BMW", za brzinu kretanja koja je bila dozvoljena u zoni mesta nezgode, od 50 km/h, pri forsiranom kočenju iznosi 28m. U situaciji da se automobil "BMW" kretao dozvoljenom brzinom od 50 km/h, te da je vozač ovog vozila reagovao kočenjem u trenutku stupanja pešaka na kolovoz, on bi svoje vozilo zaustavio neposredno ispred mesta naleta." 

Dakle, Andrea Bojanić bi bila živa i slavila bi ove godine 23. rodjendan!

Sudska praksa u Srbiji pokazuje da sudjenja za slične saobraćajne nesreće u proseku traju od 12 do 18 meseci. Medjutim, ovaj sudski proces traje još od 23. oktobra 2015. godine i još mu se ne nazire kraj. Sledeće ročište je zakazano za 11. mart 2019, ali se ne zna da li će ponovo biti otkazano kao 2 prethodna.
Prema optužnici, Aleksandar Mitrović se tereti za dva krivična dela: teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297, stav. 4. u vezi člana 289. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika i krivično delo nepružanja pomoći licu povredjenom u saobraćajnoj nezgodi iz člana 296. stav 1 Krivičnog zakonika. Za ova dva krivična dela Tužilaštvo od suda traži izricanje kazne zatvora u trajanju od najmanje 2 (dve) godine.JUL

ŽELJKO MITROVIĆ

RTS

Sin vlasnika Pink televizije Željka Mitrovića, Aleksandar Mitrović, osuđen je danas na godinu dana kućnog pritvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17) u julu 2013. godine.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je Mitrović osuđen zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi".

Mitroviću mlađem se uračunava u kaznu vreme koje je proveo u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, tako da mu je ostalo da odsluži manje od 10 meseci.

Istom presudom izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom od godinu dana.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom na pešačkom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.

Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović. Tim povodom oglasio se na Tviteru Mitrovićev otac, navodeći da njegov sin nije kriv.

"Posle tri veštačenja, koje nisam tražio ja ili moj sin Aleksandar, već tužilaštvo, sva tri su potvrdila da moj sin Aleksandar nije kriv, ali je danas sud osudio mog sina samo zato što je moj sin! E, moj časni sude!", napisao je Željko Mitrović na Tviteru.

Savo Bojanić, otac nastradale devojke, smatra da je odluka suda "presuda ocu, a ne sinu" i da je reč o "politički motivisanoj presudi".

Mediji su preneli da su i Bojanić i Prvo osnovno tužilaštvo najavili žalbu na ovu presudu.

SINU ŽELJKA MITROVIĆA GODINU DANA KUĆNOG ZATVORAFoto: Kurir; Blic


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html