Matematičari Srbije sa evropskim medaljama

Matematičari Srbije sa evropskim medaljama

Jelena Ivančić (16 godina), učenica Druge matematičke gimnazije iz Beograda, osvojila je zlatnu medalju na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke koja je održana u Firenci (Italija) od 9. do 15. aprila.

Jeleni je pripalo prvo mesto jer je osvojila maksimalna 42 poena, čime je znatno popravila prošlogodišnji nastup kada se našla na 11. mestu u Evropi sa 35 poena. 

Nacionalnu ekipu Srbije ove godine činile su četiri učenice koje su osvojile tri medalje i jednu pohvalu. Uz Jelenu, nagrađene su:

  • Tamara Ponjavić, učenica Treće matematičke gimnazije - srebrna medalja
  • Irina Đanković, učenica Druge matematičke gimnazije – bronzana medalja
  • Nina Matić, učenica trećeg razreda Valjevske gimnazije - pohvala

Ekipno, Srbija je šesta zemlja takmičenja sa ukupno 103 poena, podela pete pozicije izmakla je za poen. Prvo mesto osvojila je Rusija (149 poena), druge su SAD (129), treća Velika Britanija (111), četvrta Poljska (108), a peta Ukrajina (104).

Vođe tima bili su: dr Sonja Čukić i prof. dr Miloš Stojaković.

KOMPLETNI REZULTATI 

Podsećamo, Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda bili su prošle godine apsolutni pobednici u "matematičkom višeboju" u Moskvi. Na jednom od najprestižnijih matematičkih takmičenja, u pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto je osvojila upravo Jelena Ivančić, a uz nju i Pavle Martinović, koji je bio aspolutni pobednik.

I 2016. godine mlade matematičarke su se domogle evropskih priznanja, na juniorskoj Balkanskoj matematičkoj olimpijadi Jeleni je pripala zlatna, a Irini srebrna medalja.

EGMO SAJTFB STRANATVITER 
MATEMATIČKA GIMNAZIJA SAJT, FB STRANA, TVITER


ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html