Septička jama - delo miroševačke civilizacije

Septička jama - delo miroševačke civilizacije

Keopsova piramida u Gizu neće više bude jedino svecko čudo koje nije propalo. Septička jama u školu Slavko Zlatanović je od prošlu nedelju još jedno arhitektonsko remek - delo miroševačke civilizacije. U to su imali prilike da se uveriv građani koji su krenuli u polje da pogledav rasad i novinari spontatno okupljeni oko ovu saniranu rupu za gomna.

Sasvim slučajno iz obližnje kafanče naleteše i prectavnici opštine, obrisaše se od maz i kroz prostoproširene rečenice objasniše da će nakon ovaj poduhvat deca svih uzrasta i nastavnici imati svoje utočište kad gi pritera.

Moći će da kenjav i puštiv vodu, ako ni gu ne isečev jer ne plaćamo od april - objasnio je direktor ove obrazovne ustanove.

Septička jama je izgrađena na temelji stare jame iskopane u vreme Tita, a gradnji se pristupilo kad je sanitarna utvrdila da drži gomna ko sito vodu.

Rađena po najnoviji trendovi neproporcionalne arhitekture, tehnika gradnje preuzeta je od crnotravski dunđeri. Zidovi su od masan beton i prostiru se jedan na tam’, drugi na ovam’. Plafon nafrljan s’ mistriju i isperdašen z gletericu, ukrašen je s’ livenu šahtu fi 400 koji su već neki nameračili da prodav u otpad. Na njoj je radilo dvajes ljudi - dvojica kopav, dvojica na mešalicu, jedan vozi kolica, petanjes legav u opštinu i čekav platu.

Kamen temeljac za prve klozetske šolje u ovu školu postavljen je 2012 godine. Samo pet godine trebalo je da se osmisli rešenje kude će voda iz tu šolju da ide. Ideju za klozet koji radi dobili su opštinari koji su u tu svrhu išli službeno do Englesku kako bi se uz devizne dnevnice uverili da ovakav izum postoji već dvesta i kusur godine.

Iz opštinu je najavljeno da su tek krenuli sa oslobođenje naroda od poljski klozeti i čučavci i da će u naredni period, ako nastavnici ne stucav sve pare na plate i jubilarne nagrade, brzina radova dostići i neverovatnih 3 klozeta na godinu.

* Analiza leskovačke svakodnevnice prožeta satiričnim palamuđenjem i seosko-zadružnom filozofijom

KOE IMA PO GRAD BLOG, FB STRANA, TVITER


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html