Kragujevčani pozivaju na pomoć košarkašu

Kragujevčani pozivaju na pomoć košarkašu

Prоšle zime, devetnaestogodišnji košarkaš iz Kragujevca Julijan Bogdanović (1995, 188cm) razmišljao je gde će nastaviti svoju karijeru, nakon dvogodišnjeg angažovanja u češkom košarkaškom klubu "Brno". U preporukama srpskih i čeških trenera moglo se videti: "vredan, pošten, ambiciozan, veoma talentovan igrač koji obećava". Tada ni slutio nije da će mu znanje tri strana jezika više poslužiti u bolnicama, nego u klubovima u kojima se nadao da će zaigrati jer se, evo, već dva meseca bori za povratak vida.

Došavši u svoj rodni grad Kragujevac krajem oktobra, Julijan Bogdanović bio je žrtva fizičkog napada grupe obesnih mladića iz naselja Bagremar, pri čemu je zadobio teške povrede desnog oka da je na tom oku ostao potpuno slep. Te večeri (25. oktobra 2014. godine) ovi mladići su obarali kontejnere u centru grada, a onda iz dosade napali Julijanovog druga. Julijan je skočio da pomogne drugu i epilog je poznat.

U decembru je imao prvu operaciju na VMA, nakon koje je konstatovano da je neophodna hitna druga operacija na klinici u Belgiji, čuvenoj po uspešnom rešavanju oftamoloških problema, gde se Julijan trenutno i nalazi s majkom.

Prva operacija prošla je dobro i, prema rečima Julijanovog oca Slađana Bogdanovića, njemu je na ovom oku vraćen periferni vid, to jest ponovo razlikuje svetlost od tame.

Na žalost, ovo je tek početak lečenja. Iz beleške koja se ovih dana može naći na Fejsbuku, saznaje se da je Julijan zatražio pomoć svojih prijatelja i saigrača, a preko njih ovaj apel stigao je i u medije.

Živim sa roditeljima, starijim bratom i mlađom sestrom. Roditelji nisu u situaciji da mi priušte po 6.000€ za troškove svake operacije (ona košta 3.700€ plus troškovi boravka 400€/dan, prevoz za mene i majku 600€, smeštaj pet dana po 60€ (ukupno smeštaj 600€).

Moji roditelji su rešili da prodaju našu porodičnu kuću, ali za ovako kratak rok to jednostavno nije ni teoretski moguće.

Molim Vas da mi shodno Vašim mogućnostima pomognete donacijom da sakupim novac koji mi je potreban za ove operacije (planirane su četiri operacije).

Ne mogu a da Vam ne saopštim da mi je velika želja da mi se vid vrati u što je moguće boljem stanju i da bih voleo da nastavim da gradim, nadam se, uspešnu karijeru kao košarkaš, ali sam u tome ometen ovim nemilim događajem.

I dok je nasilje van sportskih i oko sportskih terena u Srbiji u porastu, izlazak na teren i dalje zahteva godine treniranja, odricanja i znoja. Uz sportiste smo se radovali, plakali i bili ponosni čak i onda kada su nas svi otpisivali.

Sa željom da ne otpišemo ovu mladu nadu i svakako ambasadora mlade generacije sportista u Evropi, molimo vas da se pridružite Julijanovom pozivu i da svi koji su u mogućnosti doniraju novčana sredstva na žiro-račun otvoren u Komercijalnoj banci:

205-9011004199744-42 (dinarski račun na ime Julijan Bogdanović)

UPUTSTVO ZA DEVIZNE UPLATE

Julijan

PRILOG RTKVIDEO: JULIAN BOGDANOVIC, JBC BRNO - 2013/2014 HIGHLIGHTS

PROFAKTURA-PONUDA ZA OPERACIJU U BELGIJIFB STRANA APEL ZA POMOĆ - JULIAN BOGDANOVIĆ
Foto, dole: Osvajanje bronzane medalje u Češkoj ligi; Julijan u prvom redu, treći s desne strane 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html