CeLUS - Centar za Likovno USavršavanje

CeLUS - Centar za Likovno USavršavanje

CeLUS - Centar za Likovno USavršavanje

Projekat CeLUS ima za cilj da edukuje sve zainteresovane za likovnu i vizuelnu umetnost, načine njihove primene u savremenim vizuelnim komunikacijama i životu.

Osmišljen kao mesto i prostor u kome bi se polaznici aktivirali na polju vizuelne i likovne kreativnosti i time obogatili preterano industrijalizovani život u Kragujevcu, ali i šire.

Vremenom su se definisale tri grupe polaznika: mlađi CeLUS, srednji CeLUS i veliki CeLUS. Grupe polaznika su oformljene starosnom metodom koja nije čvrsto definisana, već u skladu sa individualnim potrebama moguća je kombinacija grupa polaznika.

Celus

Nastava u grupi veliki CeLUS grupa se vremenom profilisala kao profesionalna pripremna nastava kandidata za prijemne ispite na umetničkim fakultetima i srednjim školama. Zahvaljujući velikom broju upisanih kandidata tokom godina, u grupu veliki CeLUS dolaze u začajnom broju i kandidati iz gradova i mesta u okruženju Kragujevca (Kraljevo, Čačak, Gornji Milanovac itd). Ovoj grupi se često pridružuju i stariji polaznici, autodidakti, koji žele da unaprede svoje znanje iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti i dalje razvijaju svoju kreativnost.

Grupe mlađi CeLUS i srednji CeLUS svoje aktivnosti baziraju na edukovanju dece, mlađeg i srednjeg uzrasta. Uz kvalitetno druženje i kreativnu atmosferu deca se usmeravaju na prave tehnike i materijale za likovno izražavanje uz individualizovani rad, ali i na pojmove iz istorije i teorije umetnosti koji će im značiti u razvoju likovno-kreativnog napredovanja. Pored navedenog polaznici uče i o istoriji umetnosti u skladu sa uzrastom i interesovanjima, posećuju muzeje i galerije te učestvuju na domaćim i međunarodnim likovnim konkursima na kojima su do sada postigli zapažene rezultate.

Projekat CeLUS su osmislili i vode:

  • dr Vojislav Ilić, docent na predmetima Metodika nastave likovne kulture
  • dr um. Bojan Otašević, redovni profesor na predmetima Crtanje i slikanje
sa svojim saradnicima
  • Đorđe Alempijević, nastavnik likovne kulture
  • Minja Radašinović, student Likovne umetnosti

Svi saradnici koji su do sada bili angažovani u CeLUS-u i danas su vrlo aktivni likovni i primenjeni umetnici i danas sarađuju sa CeLUS-om.

Celus

CELUS FB PROFIL, STRANA, INSTAGRAM STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html