Dečja biblioteka: Dečja nedelja 2016

Dečja biblioteka: Dečja nedelja 2016

U okviru ovogodišnje Dečje nedelje, u Dečjoj biblioteci (odeljenju Narodne biblioteke "Vuk Karadžić") pripremljen je bogat program za najmlađu čitalačku publiku.

Izložba i radionica "Čitamo i pišemo sa Anom Frank" aktuelna je od 3. do 14. oktobra. U Dečju biblioteku je stigla interesantna interaktivna izložba u kojoj možemo bliže da se upoznamo sa životom Ane Frank i njenim pisanjem dnevnika.

Koncept je razvijen u Kući Ane Frank u Amsterdamu 2010. godine, i do sada je sa velikim uspehom korišten u bibliotekama u Holandiji. Od 2011. izložba ”Čitamo i pišemo sa Anom Frank” je predstavljena širom sveta...

Neophodno je zakazivanje dolaska na radionicu.

Dani sećanja
Anne Frank House 

  • Kontakt: 0346370-216

U Dečjoj nedelji počinje sa radom "Škola recitovanja i negovanja kulture govora" koja će trajati nekoliko meseci. Škola je nastala u okviru projekta za kulturu u 2016. godini koju je podržao i sufinansirao Grad Kragujevac. Osnovnoškolci, kao i zainteresovani srednjoškolci, koji žele da usavrše umetničko kazivanje poezije, ali i nauče brojne tehnike recitovanja, mogu da se prijave na istaknute brojeve telefona ili da dođu na prvi čas u sredu 5. oktobra u 17 časova. Radionice su besplatne.

  • Kontakt: 034/6370-216, 064/35-42-359

Škola crtanja nastavlja sa radom već treću godinu u Dečjoj biblioteci. Za sve koji se nisu prijavili još uvek nije kasno da se upišu. U Dečjoj bibioteci časovi se održavaju ponedeljkom i čpetvrtkom, a sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom.

  • Kontakt: 064/382-0254

Svi mladi Kragujevčani koji vole da crtaju i tako izraze svoju kreativnost, mogu da se prijave na festival koji je takmičarskog karaktera.

Odeljenske posete i upoznavanje predškolaca i prvaka sa Dečjom bibliotekom takođe je moguće zakazati telefonom (034/6370-216), ostalo je još malo slobodnih termina. 

DEČJA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA
NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 
  

nbvk 150g

AKTUELNO

NARODNA BIBLIOTEKA I PORTAL PPNS

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari