Kragujevački gimnazijci finalisti turnira First Lego League

Kragujevački gimnazijci finalisti turnira First Lego League
Na kvalifikacionom turniru First Lego League u Slovenskim Konjicama, koje je održano u Sloveniji, Kragujevac je predstavljalo deset učenika Prve kragujevačke gimnazije. U timu Passengers bili su: Anja Mijailović, Iva Jovanović, Milena Ljujić, Marta Špica i Ognjen Veljović iz I-sm, Veljko Vučićević, Janko Milovanović i Aleksa Stojanović iz I-si1 i Dimitrije Pešić iz I-si2. Opravdano je bio odsutan Mihailo Miletić iz I-sm.

Njihove mentorke bile su Katarina Veljković, Marina Jelenić, Ana Stanković i Ljubica Mudrić-Staniškovski.

Na turniru je učestvovalo 18 timova iz Slovenije i dva tima iz Srbije. Ušavši u prvih sedam ekipa u generalnom plasmanu na današnjem takmičenju, naš tim se plasirao direktno na finale Adria regije koje će biti održano u Kopru u Sloveniji 14. marta.

Tim je radio na projektu "Pametno igralište" sa ciljem podizanja svesti o uštedi energije i njenom stvaranju. Sami su konstruisali i programili lego robota, koji autonomno rešava prepreke na zadatom terenu, a sve uz primenu timskog rada.

Kategorije u kojima su se takmičili su robot igra, tehnički intervju, osnovne vrednosti i projekat.

Izvor: Prva kragujevačka gimnazija

 


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari