Kragujevčani među izuzetnim učenicima u promociji širom Srbije

Kragujevčani među izuzetnim učenicima u promociji širom Srbije

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCUMihailo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović učenici su Prve kragujevačke gimnazije koje, pored ostalih školaraca, promoviše Ministarstvo prosvete na bilbordima širom Srbije kao osvajače priznanja na međunarodnim takmičenjima. Kragujevčani su osvojili drugu nagradu iz robotike u Šangaju.

Fotografije talentovanih osnovaca i srednjoškolaca postavljene su na 38 bilborda u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Kragujevcu i Čačku. Tu su se našli osvajači nagrada i priznanja iz oblasti informatike, robotike, hemije, fizike, matematike, baleta i muzike...

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevčani medju izuzetnim učenicima u promociji sirom Srbije 2020


Na bilbordima su i učenici Matematičke gimnazije u Beogradu: Jelena Ivančić, Jovan Toromanović i Miloš Milićev. Oni su na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Velikoj Britaniji osvojili zlatnu, bronzanu i srebrnu medalju. Tamara Ponjavić i Jelena Ivančić osvojile su zlatne medalje na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Kijevu.

Među izvanrednim studentima su Luka Carević i Aleksa Đorđević koji su na 15. Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Bocvani osvojili bronzane medalje, kao i Igor Eskić, osvajač bronzane medalje na Svetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu.

Vojin Ivković, Aleksandra Petković, Dušan Igić, Momčilo Tošić i Maja Cvetković osvajači su bronzanih medalja na međunarodnim takmičenjima iz fizike u Poljskoj, Mađarskoj i Italiji.

Pored gimnazijalaca iz Kragujevca, đaci Osnovne škole "Kralj Petar II" iz Užica: Luka Majkić, Andrej Stevanović i Dragica Gavrilović osvojili su treću nagradu na takmičenju iz robotike u Kini.

Među uglednim učenicima su nagrađivani mladi sportisti Nikola Mujanović i Dušan Čolaković, osvajači trećeg mesta u skoku u vis i bacanju kugle, kao i Marija Papić kojoj je pripalo srebro u trčanju na 200 metara i Adriana Vilagoš, najbolja u bacanju koplja.

Balerine iz Baletske škole Lujo Davičo iz Pančeva laureatkinje su II Međunarodnog baletskog takmičenja, a to su: Kostadinka Dina Nikolić, Jana Zimonjić, Sara Jaćović, Polikseni Kurtanović, Anastasija Vujnović i Olja Aleksić.

Iz Muzičke škole "Stanković" nagrađen je violinista Luka Mitrović za prvo mesto u Veroni. On je sa Lenom Jović, Anđelinom Rujević i Borisom Miloševićem na violončelu laureat Polihimnia takmičenja u Skoplju. Pored njih, na bilbordima se našao i pijanista Marko Kovačević, kao i Mina Jakovljević koja je osvojila drugo mesto na Međunarodnom takmičenju Društva harfista u Sloveniji.

Među muzičkim talentima našle su se učenice Muzičke škole "Mokranjac" i "Davorin Jenko", Minja Stojanović koja je na harfi osvojila prvo mesto na takmičenju u Pragu, kao i pijanistkinja Lara Arbajter koja je osvojila drugo mesto i specijalnu nagradu na takmičenju u Drezdenu.

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html