Planinari i mališani na Bešnjaji

Planinari i mališani na Bešnjaji

PEK Gora da decom iz PU Vrabac na Bešnjaji

Nekoliko godina unazad u godišnjim Planovima rada Planinarsko-ekološkog kluba „Gora“ Kragujevac kao jedan od težišnih zadataka upisuje se i zadatak popularizacije planinarenja među našim mladim sugrađanima, koji obuhvata sve uzraste mladih, počev od dece predškolskog uzrasta do onih koji navršavaju 30 godina.

Фотографија корисника Pek Gora Kragujevac

Treba reći da je popularizacija planinarenja među mladima i jedna od posebnih aktivnosti Planinarskog saveza Srbije.

Iz tih razloga u ovom granskom savezu formirana je i Komisija za rad sa mladima. A u Planu aktivnosti za svaku godinu PSS planira i organizuje više akcija za mlade.

Planinarsko-ekološki klub „Gora“ je na ovom planu u poslednjih nekoliko godina uspostavio vrlo dobru saradnju sa nekoliko osnovnih škola u Kragujevcu, ali i sa Predškolskom ustanovom „Vrabac“ u Kragujevcu.

Фотографија корисника Pek Gora Kragujevac

Upravo zahvaljujući toj saradnji, 10. juna, na predlog predstavnika navedene predškolske ustanove, Bojane Mikarić, organizovana je planinarska akcija na Bešnjaji za 30-ak njihovih korisnika, starosti od tri do pet godina.

Po lepom i sunčanom danu predstavnici našeg kluba zajedno sa vaspitačicama prošetali su naše najmlađe sugrađane grebenom Bešnjaje, a zatim i delom staze koja vodi u dolinu rečice Voljevice, u dubinu stoletne bukove šume.

Po povratku sa staze ispred objekta JP „Srbijašume“ na Bešnjaji, koji trenutno održava i koristi Odred izviđača „Artem“ Kragujevac na prostranoj travnatoj zaravni naša članica Magdalena Novaković, magistar nauka iz oblasti fizičke kulture, sa njima je odradila vežbe oblikovanja.

Ostatak vremena planiranog za boravak na Bešnjaji, proveli su u takmičenju na poligonu sa preprekama, koji je, takođe, postavila i organizovala Magdalena, uz asistenciju članova kluba, Blagoja Bogosavljevića i Žarka Prodanovića, kao i vaspitačica PU „Vrabac“.

Фотографија корисника Pek Gora Kragujevac

Uživali su Vrapčići družeći se sa prirodom, u neposrednom kontaktu sa pticama, pčelama i drugim životinjama ovog kraja. Udisali čist planinski vazduh punim plućima u zelenoj oazi Bešnjaje.

Prema onom što nam javljaju iz predškolske ustanove „Vrabac“ deci je prijalo druženje u prirodi sa nama. I kažu da su gotovo svi zaspali čim su ušli u autobus.

Pozdrav Vrapčićima!

Vidimo se ponovo na nekom drugom mestu na obodu našeg grada.

Фотографија корисника Pek Gora Kragujevac

Stevan Jevtić
Izvor: PEK Gora


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

APELI

KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html