’Plant for the planet’ u Kragujevcu - prvi put u Srbiji

’Plant for the planet’ u Kragujevcu - prvi put u SrbijiPlanetarna ekološkа aktivnost pod nazivom "Plant for the planet" biće organizovana i u Kragujevcu, u Osnovnoj školi "Milutin i Draginja Todorović" u subotu 16. decembra od 9 do 18 časova.

Kragujevac je jedini grad iz Srbije, a ovog vikenda istovremeno su uključeni još Hanover (Nemačka) i Blantajer (Malavi, Afrika). Ova aktivnost se sprovodi od 2007. godine i do danas je bila organizovana 57 zemalja. Prvi put se dešava na zapadnom Balkanu, prvi put i u Srbiji, a nama najbliža zemlja koja je bila organizator je Slovenija.

Svojevrsna akademija uključuje 80 učenika (od 8 do 12 godina) iz osnovnih škola u Kragujevcu. Biće priređena predavanja, radionice i igrice u matičnim školama u trajanju od 170 minuta, akcija sadnje nekoliko desetina drveća u Botaničkoj bašti i večernja svečanost, predstavljanje događaja u svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta. Tada će biti podeljeni sertifikati svim učesnicima, a deca će gostima preneti svoja iskustva koja su tokom dana stekla.

"Plant for the planet" je međunarodni pokret koji ima za cilj da smanji negativan uticaj čoveka na planetu time što radi na sadnji stabala širom planete. Deca kroz ovu jednodnevnu aktivnost uče zašto je važno pošumljavanje, zašto je briga o prirodi briga o svima nama i, naravno, zasade svoje stablo.

Agenda

  • 09:00 – 09:20 upisivanje dece koja su na spisku za radionice (samo oni koji su popunjavali prijavu) 
  • 09:20 – 11:20 prezentacije, igrice i radionice na temu pošumljavanja, problem zagađenja životne sredine i moguća rešenja
  • 11:20 – 12:00 pauza za ručak (obezbeđuju organizatori)
  • 13:00 – 14:20 akcija sadnje u Botaničkoj bašti
  • 15:00 – 17:00 prezentacija dnevnih aktivnosti, dodela sertifikata učesnicima akcije

Organizator aktivnosti je Ekološko udruženje fanova kampova iz Kragujevca.

PLANT FOR PLANET SAJT, FB STRANA, TVITER, JUTJUB 
EKO FAN KAMP SAJT, FB STRANA/GRUPA/PROFIL


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari