Pomeren upis u srednje škole na 1. i 2. jul

Pomeren upis u srednje škole na 1. i 2. jul

Prijem i rešavanje žalbi roditelja učenika na rezultate završnog ispita koji nisu imali mogućnost žalbe do petka, 26. juna biće omogućeno i u subotu 27. juna od 9.00 do 12.00 časova elektronskom putem ili posredno preko matične škole, saopšteno je iz Ministarstva prosvete. Zbog produženja roka za žalbe izmenjen je kalendar upisa u srednje škole pa se tako liste želja predaju 1. i 2. jula umesto 29 i 30. juna.

Iz ministarstva podsećaju da je ove godine, po prvi put, primenjen inoviran i digitalizovan završni ispit, u delu pripreme, pregledanja i obrade testova. Ovako organizovan završni ispit predviđao je i nove procedure.

Najčešće greške, koje su dovele do usporavanja procesa su: nepoklapanje ID obrasca učenika sa odgovarajućim testom, nedostatak ID nalepnice na testu, nepopunjavanje ličnih podataka na ID obrascu, ista ID nalepnica zalepljena kod dva učenika...

Trenutno postoji manje od 300 učenika koji nisu mogli da vide jedan od tri testa od oko 66.955 učenika osmog razreda koji su polagali završni ispit.

Iz tog razloga, Komisija za sprovođenje završnog ispita za školsku 2019/2020. godinu donela je Odluku o izmeni Kalendara aktivnosti za sprovođenje završnog ispita i upisa u srednju školu.

Zbog produženja roka za žalbe izmenjen je kalendar upisa u srednje škole pa se tako lista želja predaje 1. i 2. jula umesto 29. i 30. juna.

Objavljivanje zvanične liste želja učenika, provera liste želja na zvaničnom i tehničkom sajtu moguća je do 12 časova 6. jula a objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima biće 8. jula do ponoći.

Upis učenika biće obavljen 9. i 10. jula od 8 do 15 časova, a od ove godine omogućen je i elektronski upis u škole.

Foto: Pixabay
Izvor: RTS, 26. 6. 2020. Prilog PPNS

KONKURS ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE U REPUBLICI SRBIJI ZA ŠKOLSKU 2020/2021, ZA ŠKOLE ČIJI JE OSNIVAČ REPUBLIKA SRBIJA, AUTONOMNA POKRAJINA ILI JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE


UPIS U SREDNJE ŠKOLE REPUBLIKE SRBIJE 2020/2021.

Dobro došli na internet stranice posvećene upisu u srednje škole, za školsku 2020/2021.godinu, za škole čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina, ili jedinica lokalne samouprave, sa izuzetkom muzičkih, baletskih i specijalnih škola koje samostalno realizuju upis.

Preko specijalizovanih sekcija na ovim stranicama možete proveriti sve evidentirane podatke za konkretnog učenika, ali i videti sve statističke podatke o osnovnim i srednjim školama koji mogu pomoći u pravilnom odabiru škole.

UPIS MPN 

Pogledajte ovogodišnji pravilnik upisa:

Pravilnik o upisu u srednje škole za školsku 2020/2021

Podaci u bazi su poslednji put ažurirani: 17. 6. 2020.

Dostupno:

  • Podaci o učenicima - proverite podatke iz centralne baze na osnovu kojih će učenik biti rangiran
  • Osnovne škole - podaci o osnovnim školama, učenicima i njihovoj uspešnosti na kvalifikacionom ispitu
  • Srednje škole - spisak obrazovnih profila po školama i kvote sa spiskom upisanih učenika
  • Prethodna godina - spisak obrazovnih profila iz prethodne godine, kao i potreban broj bodova za upis
Izvor: Ministarstvo prosvete 

 

UPIS U SREDNJE ŠKOLE DETALJNO O NAČINU BODOVANJA 2020/2021

Broj bodova za upis u srednje škole - pregled broja bodova koje su imali poslednji rangirani učenici primljeni na određene profile u prethodnim godinama.

Bodovi za upis u srednje škole koji se nalaze u tabeli nisu sigurna granica koju treba da pređete, ali predstavljaju određeni orijentir jer po iskustvu od ranijih godina retko se događa da je razlika u bodovima drastična.

Počevši od upisa u školsku 2018/2019. godinu za upis u srednju školu vrednovanje opšteg uspeha se vrši na sledeći način:

Na osnovu opšteg uspeha kandidat može da ostvari najviše 60 bodova. Na osnovu uspeha na završnom ispitu kandidat može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog i matematike i 14 bodova na kombinovanom.

Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju ili stručnu školu u trajanju od četiri godine stiče kandidat koji je ostvario ukupno najmanje 50 bodova.

Svaki grad u Srbiji ima stranicu na našem portalu, na kojoj se nalazi pregled bodova koji su bili dovoljni za upis prethodnih godina, za sve srednje škole i smerove koji u njima postoje.

Srednje škole i obrazovni profili u Srbiji prema broju bodova potrebnih za upis

Broj bodova potrebnih za upis u srednje škole Kragujevac

Izvor: Roditelj Srbija   


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html