Vebinar za učenike: Upoznaj zanimanja (19. novembar)

Vebinar za učenike: Upoznaj zanimanja (19. novembar)

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje interaktivno predavanje za učenike "Upoznaj zanimanja" u utorak 19. novembra od 12 časova i 30 minuta. U okviru ovog vebinar u trajanju od 45 minuta, učenici će imati priliku da saznaju na koje načine mogu da prikupe informacije o zanimanjima, fakultetima kao i da opišu karakteristike zanimanja i studijskih programa koji su njima važni i značajni.

Učesnicima je potreban samo računar sa stabilnom internet vezom, a vebinar mogu da prate bez obzira na mesto gde se nalaze.

Prijava je otvorena putem registracionog formulara do 18. novembra u 15 časova.

Nakon registracije, svi učesnici će dobiti potvrdu prijave na i-mejl adresu ostavljenu prilikom registracije. Pristupni link i uputstvo za praćenje vebinara biće poslato putem elektronske pošte u narednim danima, a najkasnije nekoliko sati pre početka vebinara. U slučaju da ne budu primljeni pomenuti mejlovi, proveriti folder sa neželjenom poštom (junk/spam).

Kontakti za dodatna pitanja u vezi sa prijavom i organizacijom vebinara su: euroguidance@tempus.ac.rs i 0113342430 (opcija 1 - Info centar).

Nastavnici mogu da prijave i organizuju učešće grupe svojih učenika kao deo redovnih školskih aktivnosti (npr. čas odeljenskog starešine, aktivnosti tima za karijerno vođenje i savetovanje).

Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sprovodi se niz aktivnosti koje imaju za cilj pružanje podrške učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji biraju sledeći nivo školovanja - srednju školu, odnosno fakultet ili visoku školu.

Aktivnosti uključuju niz predavanja i vebinara na teme izbora studijskog programa ili srednje škole i savlađivanja treme na prijemnom, odnosno završnom ispitu, individualne konsultacije - razgovore sa psihologom u Info centru ili putem skajpa. Nakon toga učenici mogu da steknu jasniju sliku gde se nalaze u procesu donošenja odluke o nastavku školovanja i formiraju plan aktivnosti za dalje sprovođenje odluke, predavanje i vebinar za roditelje, kao i radionice pisanja biografije za učenike koji ulaze u svet rada.

Učešće u svim aktivnostima je besplatno.

Nastavnici, stručni saradnici i bibliotekari osnovnih i srednjih škola mogu da navedene aktivnosti uključe u aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja koje već sprovode informisanjem učenika o aktivnostima i organizovanjem učešća grupe učenika u predavanjima, vebinarima i radionicama.

Vebinari

Da biste uspešno organizovali da grupa učenika prati vebinar u školi potreban vam je jedan računar sa stabilnom internet vezom koji ima zvučnike i priključen je na projektor. Na ovaj način, potrebno je da samo nastavnik registruje svoje učešće, a učenici mogu da prate vebinar i da na kraju izlaganje postave pitanja.

Koraci u organizaciji

Provera tehničkih mogućnosti škole: da li škola ima učionicu koja ima internet vezu, jedan računar koji ima zvučnike i projektor; da li je potrebno rezervisati učionicu i/ili opremu u terminu vebinara. Prijavljivanje za učešće na izabranom vebinaru je ranije opisano.

Učestvovanje na vebinaru

Da biste pristupili vebinaru potrebno je da kliknete na link koji ste dobili u mejlu potvrde učešća. Preporučujemo da pristupite linku 15 minuta pre početka vebinara jer može biti potrebna kratka instalacija koja će tehnički omogućiti povezivanje Vašeg računara sa platformom. Instalacija se odvija automatski, potrebno je da pratite uputstva koja će se pojavljivati. Vaš računar je povezan sa platformom na kojoj se održava vebinar onda kada vidite mogućnost da se prijavite. Za pristup platformi, izaberete Guest opciju i u polje ukucajte Vaše ime i prezime.

Tokom celokupnog trajanja vebinara moći ćete da pratite izlaganje i da u drugom delu ekrana unosite komentara i pitanja u prostoru za ćaskanje (tzv. chat prostor).

FONDACIJA TEMPUS SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM, JUTJUB, TVITER

Fondacija Tempus 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html