Domaćinstvo i vinarija Rujevica

Domaćinstvo i vinarija Rujevica

Na desetom kilometru od Kragujevca ka Gornjem Milanovcu, na jugoistočnim obroncima Rudnika, nalazi se Drača, a na njenoj zapadnoj strani brdo Rujevica, nekada čuveno po nepreglednim vinogradima kameničarke.

Od prošlih vremena malo toga je ostalo, pa danas nastojimo da je vratimo na vinsku mapu Šumadije novim zasadima, pre svega autohtonih sorti, prokupca i tamjanike.

U Drači je i seosko gazdinstvo Rujevica opremeljno vinskim podrumom, sa savremenom vinarskom opremom i degustacionom salom u kojoj naša vina dolaze do izražaja zajedno sa specijalitetima iz kuhinje.

Tu, u šumadijskom seoskom ambijentu, osetićete dodir nekih prošlih vremena zarobljenih u objektima kojima smo zadržali izgled, ali osavremnili namenu.

Okolina, ukusi domaće hrane iz naše bašte sa vinima koja imaju priču, učiniće da se osećate kao da ste zakoračili u neku drugu zemlju, u kojoj vlada osmeh, dobro raspoloženje i osećaj da ste na pravom mestu. U večernjim satima okupljeni oko logorske vatre, sa čašom vina u ruci provešćete trenutke za pamćenje.

Dva apartmana su tu da produže zadovoljstvo boravka koji će, uz lagane šetnje do vinograda i vožnje biciklom do manastira ili geografskog centra Srbije, doneti dobrobit i vašoj duši i vašem telu.

Očekujemo vas u jedinstvenoj atmosferi Zemlje Čuda.

Potrebno je da nas pozovete i najavite dolazak.

RTK 2015

O VINARIJI

Vinarija poseduje pet hektara vinograda pod zasadima domaćih sorti prokupca i crne i bele tamjanike, kao i internacionalnim sortama merlo, šardone i kaberne suvinjon.

Vinogradi su na dve lokacije od po 2,5 hektara, udaljene svega nekoliko stotina metara jedna od druge i pružaju nesvakidašnji prizor poput lika u ogledalu, između kojih je Dračka reka sa svojom kotlinom.

I dok su oba okrenuta ka jugoistoku i osunčana prvim jutarnjim zracima Sunca, zemljište je potpuno različito. Belim sortama smo zasadili kamenitu podlogu sa izrazito žutom bojom zemlje i tla, dok se prokupac nalazi na crvenoj, kako jedan prijatelj reče, pravoj vinogradarskoj zemlji. Dao je rod već u drugoj godini, naslutio svoje mogućnosti i zagolicao maštu prvim vinom.

AGRO TV 2017RUJEVICA SAJT, FB STRANA 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari