Elektronski upis u srednju školu

Elektronski upis u srednju školu

Nakon usluga Elektronski upis dece u predškolsku ustanovu i prvi razred osnovne škole, roditeljima u celoj Srbiji će u četvrtak i petak 9. i 10. jula 2020. godine, na Portalu eUprava biti dostupna usluga Elektronski upis u srednju školu.

Da bi roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik mogao da pokrene uslugu, neophodno je da ima kreiran nalog na Portalu eUprava. Usluga će se nalaziti u delu Usluge => Obrazovanje => eUpis u srednju školu i biće dostupna roditeljima odnosno drugim zakonskim zastupnicima svakog dana tokom trajanja prvog (9. i 10. jul), drugog (13. jul) i trećeg upisnog roka od 7.00 do 24.00.

Postupak upisa se odvija potpuno elektronski - od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran. Nije potrebno da, učenici i njihovi roditelji odnosno drugi zakonski zastupnici, dolaze u školu radi upisa, niti da prilažu bilo kakva dokumenta. Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji takođe biti obavešteni.

Kao podrška roditeljima odnosno drugim zakonskim zastupnicima koji upisuju decu elektronski preko Portala eUprava od srede 8. jula u 12 časova, na broju telefona 0117350557 će biti na raspolaganju Kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

Iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu. U tom slučaju je potrebno da, učenik ili roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i Svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Uverenje o položenom završnom ispitu.

Uputstvo za kreiranje naloga kao i popunjavanje usluge, možete preuzeti ovde.

UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE ELEKTRONSKE PRIJAVE ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU - Za roditeljeUsluga je omogućena za sve redovne škole i gimnazije, osim muzičkih, baletskih, specijalnih i privatnih škola.

Potrebno je da:

  • Budete registrovan korisnik
  • Pokrenete uslugu klikom na zeleni taster ”Pokreni uslugu”
  • Unesete identifikacioni broj učenika (osmocifrenu šifru) i JMBG
  • Popunite ostale podatke u vezi sa učenikom
  • Ostavite broj telefona kako bi škola, po potrebi, mogla da stupi u kontakt s Vama

Neće biti potrebno da idete u školu, jer će škola, u skladu da zakonom, a u svrhu utvrđivanja činjenica neophodnih za upis učenika u srednju školu, po službenoj dužnosti izvršiti uvid u službene evidencije (Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti), i to: matičnu knjigu rođenih, evidenciju prebivališta i Integrisani zdravstveni informacioni sistem, prema Konkursu za upis učenika u srednje škole za 2020/21, kao i podatke o prethodno završenom obrazovanju, na osnovu kojih je učenik i raspoređen u tu srednju školu. Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da neki podatak treba proveriti, naknadno treba priložiti određeni dokument, o čemu ćete biti obavešteni.

Napomena 1: Preduslov da upis bude uspešno završen je da je učenik prethodno obavio lekarski pregled.

Napomena 2: Svaka gimnazija na svom sajtu informiše učenike o četiri izborna programa koje nudi svojim učenicima. Učenik koji je raspoređen u konkretnu gimnaziju bira dva izborna programa od ponuđenih.

Adresar srednjih škola

Izvor: Kancelarija za IT i e-Upravu, 8. jul 2020. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari