Obrazovni paket: Porodični dom je, u stvari, najopasnije mesto u modernom društvu

Obrazovni paket: Porodični dom je, u stvari, najopasnije mesto u modernom društvu

ITC: NIJE MOGUĆE REVIDIRANJE; MPNTR: OBRAZOVNI PAKETI SE POVLAČE U POTPUNOSTI, 21. 4. 2017.

"Obrazovni paket" koji Ministarstvo ne prosleđuje

DECA NE MOGU DA POSTOJE AKO NE POSTOJI MUŠKO I ŽENSKO - DRAGOLJUB LJUBIČIĆ MIĆKO (LIČNI STAV)

MINISTARSTVO PROSVETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA
GRUPA ZA ZAŠTITU OD NASILJA I DISKRIMINACIJE

Izrađeni Obrazovni paketi za učenje o temi seksualnog nasilja nad decom

Na Evropski dan zaštite dece od seksualnog nasilja, 18. novembra 2016., Grupa za zaštitu od nasilja i diskriminacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u partnerstvu sa Incest Trauma Centrom – Beograd održala Javno predstavljanje Obrazovnih paketa za učenje o temi seksualnog nasilja nad decom namenjenih vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Ovim korakom od sada deca i mladi u Srbiji uče o temi seksualnog nasilja nad decom kroz redovan postojeći nastavni plan i program od vrtića, preko osnovne do srednje škole.

PRVI PRVI NA SKALI Porodicni dom - najopasnije mesto u modernom drustvu 1

Obrazovni paketi imaju u sebi integrisane sledeće teme: rodne uloge, različitosti i seksualno nasilje nad decom. Namenjeni su zaposlenima u obrazovno vaspitnim ustanovama, roditeljima/starateljima i deci/učenicima. Obezbeđuju znanja o prepoznavanju i reagovanju na seksualno nasilje, o sprečavanju seksualnog nasilja i intervenciji koju je neophodno preduzeti kad dete obelodani da je izloženo seksualnom nasilju.

Specifičnost Obrazovnih paketa jeste da tokom redovnog školovanja svojim sadržajem prate korak po korak dete/učenika koji će od sada o ovoj temi učiti počev od svoje 3. do 18. godine.

Za osnovne i srednje škole, izrađeni su sadržaji u okviru 10 redovnih predmeta: Srpski jezik, Svet oko nas, Priroda i društvo, Fizičko vaspitanje i školski sport, Muzičko vaspitanje, Građansko vaspitanje, Biologija, Sociologija, Ustav i prava građana i Psihologija. Uz to, deo izrađenih resursa je posvećen primeni na času odeljenjskog starešine, za osmišljavanje školskih akcija i akcija u lokalnoj zajednici.

PRVI PRVI NA SKALI Porodicni dom - najopasnije mesto u modernom drustvu 2

Proces učenja o temi seksualnog nasilja će biti nastavljen organizovanim obukama zaposlenih iz obrazovno-vaspitnih ustanova svih navedenih nivoa u cilju doslednog preventivnog i interventnog odgovora na seksualno zlostavljanje dece.

STRUČNO UPUTSTVO ZA PRIMENU OBRAZOVNIH PAKETA ZA UČENJE O TEMI SEKSUALNOG NASILJA U OBRAZOVNO-VASPITNIM USTANOVAMA

OBRAZOVNI PAKET - ZA UČENJE O TEMI SEKSUALNOG NASILJA NAD DECOM ZA PREDŠKOLSKE USTANOVE U SRBIJI, RODITELJE I STARATELJE SLAJDOVI OBRAZOVNOG PAKETA ZA VRTIĆE 2016OBRAZOVNI PAKET ZA UČENJE O TEMI SEKSUALNOG NASILJA NAD DECOM ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE U SRBIJI


ZDRAVI IZBORI ZA DECU 2016

OSNOVANA NACIONALNA MREŽA PREDŠKOLSKIH USTANOVA I ŠKOLA PROTIV SEKSUALNOG NASILJA 


PODZAKONSKA AKTA KOJA REGULIŠU OBLAST ZAŠTITE UČENIKA OD NASILJA, ZLOSTAVLJANJA, ZANEMARIVANJA I DISKRIMINACIJE

LISTA UDŽBENIKA ZA OSNOVU ŠKOLU 

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja REAKCIJE

FOND STRATEŠKE KULTUREKO NAM TRUJE DECUDETINJARIJENENAD ILIĆJELENA TESLANENA PETROVIĆKO NAM TRUJE DECUZORAN MILIVOJEVIĆPREPORUKA PPNS

USTAV SRBIJE: MORALNO OBRAZOVANJE U SKLADU SA UVERENJIMA 

MOĆ I SEKSUALNOST: SOCIOLOGIJA GEJ POKRETA - SLOBODAN ANTONIĆ150 MINUTA: SEKSUALIZACIJA DECE - JELENA HOLCER
PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Милутин
    19.04.2017

    http://porodica.org.rs/treca-peticija/ Петиција против овог злодела.

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html