Ponovo postupci vantelesne oplodnje o trošku države

Ponovo postupci vantelesne oplodnje o trošku države

Posle prekida od mesec dana obnavlja se postupak vantelesne oplodnje o trošku države za parove koji prirodnim putem ne mogu da ostvare potomstva.

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) i Republička stručna komisiji (RSK) za biomedicinski potpomognutu oplodnju (BMPO) doneli su mišljenje oko ponovnog započinjanja postupaka BMPO.

Preporuka ustanovama je da se sa postupcima BMPO započne najdalje do 1. septembra, a da ustanove koje imaju uslove započnu i ranije sa postupcima BMPO, kao i preporuku da Komisije za BMPO započnu sa radom od 17. avgusta, saopštio je RFZO, prenosi Tanjug.

Osim KC Kragujevac, koji će zbog trenutne epidemiološke situacije i organizacije posla otpočeti sa radom od 1. septembra, u svim drugim ustanovama u Planu mreže zdravstvenih ustanova Komisije za BMPO otpočeće sa radom od 17. avgusta godine, te se osigurana lica mogu javljati ustanovama telefonskim putem radi zakazivanja termina za pregled.

Foto: Yale School of Medicine - Yale University; Helsinki; Balance within you
Izvor: Politika, 14. 8. 2020. 


PRILOZI PPNS

UPUTSTVO ZA SPROVOĐENJE POSTUPAKA BMPO NAKON ZAVRŠETKA OBUSTAVE RADA KOMISIJA ZA BMPO I ODELJENJA ZA IVF, 13. 8. 2020.LEČENJE NEPLODNOSTI POSTUPCIMA BIOMEDICINSKI POTPOMOGNUTOG OPLOĐENJA - PRELIMINARNI IZVEŠTAJBROJEVI TELEFONA ZA ZAKAZIVANJE KOMISIJE ZA BMPOIzvor: RFZO

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari