NATO ađutant 1999, danas balkanski medijski magnat

NATO ađutant 1999, danas balkanski medijski magnat27. 3. 1999.

Serbs say NATO bombs hit civilian targets

Also in Belgrade, Yugoslav officials showed international journalists what they said was damage to non-military targets from the NATO bombing and said its air defenses remained intact.

NATO is "acting like an invisible coward with acts of aggression against Serb civilian structures," said Yugoslav Deputy Prime Minister Vuk Draskovic.

CNN’s Brent Sadler was taken to a factory in Rakovica, just west of Belgrade, which Yugoslav officials said was hit by a cruise missile.

DOWNED NATO PILOT RESCUED, U.S. OFFICIALS SAY

 

28. 4. 1999.

BELGRADE, Yugoslavia (CNN) -- Yugoslav Deputy Prime Minister Vuk Draskovic was fired Wednesday, three days after he said the Serb leadership should stop lying about the military and humanitarian situation in Yugoslavia.

"My voice of reason has now been put out," Draskovic told CNN’s Brent Sadler...

OUTSPOKEN YUGOSLAV DEPUTY PREMIER SACKED

2003.

Krštava se Brent Sadler, u ime Oca i Sina... - odjekivalo je Crkvom svetog Petra i Pavla na Topčideru. Držeći kumčeta pod ruku, lider SPO, Vuk Drašković, ponavljao je reči sveštenika. Proslavljeni ratni reporter CNN, Brent Sadler, menjao je veru

Prijateljstvo ovog Engleza rođenog u Mančesteru i njegovog duhovnog oca Vuka Draškovića, traje pet-šest godina. Upoznali su se za vreme protesta, da bi saradnju krunsali i kumstvom...

PRAVOSLAVAC ZVANI BRENT

2009.

Novelist Tess Stimson, 38, has two sons with former CNN correspondent Brent Sadler, 55; Henry, 14, and Matthew, 11. The couple divorced in 1999 and, two years later, Tess met and married U.S. fundraiser Erik Oliver, 34.

They have a daughter Lily, six. In 2003, Brent married Jelena Anicic, 36, a PR consultant. They have no children, but share the care of Henry and Matthew when they visit. So, how do they all get on?

THE MOTHER: TESS

There was never any question of me feeling jealous of Jelena as a stepmother, but I did resent her spending time with the boys in the beginning, because, unfairly, I blamed her for the break-up of my family.

HAPPY (STEP) FAMILIES: HOW WE BATTLED THE BITTER JEALOUSIES AFTER BOTH MOTHER AND FATHER REMARRIED

 

2010.

ZVIŽDUK I HARMONIKA

Samo dan nakon što su objavljeni intervjui "Pressu" i "Pečatu", Montgomeri se pojavio u "Beogradskoj areni" na proslavi drugog rođendana Srpske napredne stranke, što je iznenadilo samo one koji ne znaju da je bivši američki ambasador sasvim diplomatski sklon održavanju prijateljskih odnosa "na sve čet’ri strane". Uprkos nedavnom zaokretu koji je vrh ove stranke načinio ka evropskim i, uopšte, zapadnim vrednostima, njihove pristalice su, u ime prošlih, ne tako davnih dana, kada su Amerika i Evropa za njih bile simbol sveg zla koje se na Srbiju obrušilo, Montgomerija – izviždale. Zvižduke su pokrili zvuci muzike ansambla "Vrelo" i harmonike Miroljuba Aranđelovića Kemiša, a konačno utihnuli nakon izjave Aleksandra Vučića da nije domaćinski ni naprednjački običaj da se zviždi gostima.

BALKANSKI POSLOVI VILIJAMA MONTGOMERIJA - AMERIČKI PREDUZETNIK 

2011.

Šef Centralne obaveštajne agencije (CIA) Leon Paneta biće novi američki sekretar za odbranu, a na njegovo mesto doći će general Dejvid Petreus, koji trenutno rukovodi vojnim operacijama u Avganistanu, objavili su danas američki zvaničnici i televizijske mreže ABC i NBC.

PANETA NA ČELU PENTAGONA, PETREUS ŠEF CIA

 

Petreusov prethodnik Leon Paneta je tokom dve i po godine, veoma politizovao CIA – kaže Adams. Međutim, njega više brine Petreus jer dolazi direktno iz operativne oblasti. Pozadina mu je vojna, i uprkos tome što ima doktorsku titulu, nema nikakvog iskustva u političko-analitičkoj oblasti posla.

KUDA IDE CIA SA PETREUSOM?2012.

SAD – Vesti iz visokog društva

Ova drama odvija se na više lokacija: Harvardski univerzitet, Kabul, Avganistan, Tampa, Florida. Dramska lica su general Dejvid Petreus, komandant ekspedicionih snaga SAD u Iraku i Avganistanu, kasnije direktor CIA, tragični junak; dve opake kobne lepotice i fatalne žene, Pola Broudvel i Džil Keli; i kao kolateralna žrtva general Džon Alen, planiran za komandanta savezničkih snaga u Evropi, čije imenovanje je odloženo dok se cela drama ne razmrsi.

LJUBAVNA DOKTRINA GENERALA PETREUSA

Razotkriveni Petreus

Uvaženi general Dejvid Petreus, bivši američki komandant u Avganistanu i Iraku je bio prisiljen da istupi iz CIA zbog vanbračne afere sa svojom biografkinjom Paulom Broadvel.

TOP SKANDALI U 2012.

 

2013.

Bivši direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Dejvid Petreus izvinio se sinoć na skupu veterana u Kalifroniji zbog svog ponašanja koje ga je dovelo do ostavke.

Američki predsednik Barak Obama u novembru prošle godine je prihvatio ostavku Petreusa, koji koji se na taj korak odlučio zbog preljube koja je otkrivena u medijima.

BIVŠI ŠEF CIA SE IZVINIO ZBOG PRELJUBE KOJA GA JE KOŠTALA FUNKCIJE

Regionalni informativni kanal N1 u saradnji sa CNN uskoro počinje emitovanje celodnevnog programa na području bivše Jugoslavije.

Generalni direktor kanala je nekadašnji novinar CNN i srpski zet Brent Sadler. Ovaj nagrađivani novinar oženjen je Jelenom, ćerkom nekadašnje poslanice SPO Gordane Aničić, a kum na venčanju im je bio lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

KUM VUKA DRAŠKOVIĆA VODI BALKANSKI CNN

  

2014.

Glavni finansijski investitor kanala N1 je Junajted grupa (United Group), “pay TV” platforma prisutna u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i kablovskog operatora SBB, operatore Telemah Slovenija i Telemah BiH, kao i regionalnu satelitsku platformu Total TV.

DIREKTOR KANALA N1 NA RUČKU S PRIJATELJIMA! (FOTO)2015.


General Dejvid Petreus, bivši direktor američke Centralne obaveštajne agencije CIA postigao je sporazum s američkim ministarstvom pravde oko afere vezane za njegovo davanje tajnih dokumenata svojoj ljubavnici i autorki njegove biografije.

General će prema postignutoj nagodbi proći sa dvogodišnjom uslovnom kaznom zatvora.

BIVŠI DIREKTOR CIA PRIZNAO DA JE ODAVAO DRŽAVNE TAJNE, DOBIĆE USLOVNU KAZNU

 2016.

Brent Sadler (Brent Sadler) dobitnik je nagrade "Braća Karić" za novinarstvo, publicistiku i izdavaštvo

Brent Sadler je bivši novinar CNN i glavni i odgovorni urednik regionalnog Kanala N1. Uvek u epicentru zbivanja, svedočio je brojnim istorijskim prekretnicama kao dopisnik CNN-a i ITN-a sa Bliskog Istoka, Afrike i Istočne Evrope.

Izveštavajući sa lica mesta iz ratom zahvaćenih oblasti poput Čada, Libije, Ugande, Iraka, Irana i Foklandskih ostrva stiče afirmaciju i poverenje milijardi gledalaca u više od 200 zemalja širom sveta. Srpska javnost ga najčešće prepoznaje kao dopisnika CNN-a iz Beograda tokom 90-ih godina.

Nakon nekoliko godina rada na mestu šefa dopisništva CNN-a u Bejrutu i Rimu, Sadler pravi hrabar iskorak u medijskoj karijeri,postaje deo uredničkog tima višestruko nagrađivanih CNN-ovih programa “Inside the Middle East” i “Inside Africa”. 

Od 2014. godine, Sadler je idejni tvorac i glavni urednik regionalne televizijske mreže N1 koja u tehničkoj saradnji sa CNN-om pruža 24-očasovne vesti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Za svoj rad na polju novinarstva Sadler je više puta nagrađivan.

SVEČANO: U PREPUNOM NARODNOM POZORIŠTU DODELJENE PRESTIŽNE NAGRADE "BRAĆA KARIĆ" (UŽIVO/VIDEO)

 

"Partnerima" iz NATO-a, kako ih danas nazivaju, bilo je potrebno 19,484 vazdušna naleta kako bi "prisilili" Vojsku SR Jugoslavije na "prekid vatre", više nego na Libiju, Irak, Siriju i Avganistan zajedno!

Dejvid Kilkulen je bivši australijski oficir koji je bio savetnik generala Dejvida Petreusa u 2007. i 2008. godini, a kada mu je bio i savetnik za vođenje rata u Iraku.

OVO CEO SVET TREBA DA ZNA: "MILOSRDNI ANĐEO" BOMBARDOVAO SRBIJU JAČE NEGO SVE ZEMLJE BLISKOG ISTOKA ZAJEDNO!U američkoj ambasadi ne kriju da im nije po volji što svaki put kad se spomene ime Dejvida Petreusa obavezno ide i objašnjenje da je on bivši šef CIA. Dejvid Petreus u javnosti je najviše eksponiran zbog medijske pažnje koje njegovo ime nosi sa sobom. Sa mesta šefa CIA smenjen je jer je državne tajne odavao ljubavnici koja je o tome napisala i knjigu.

SRPSKA POSLA DEJVIDA PETREUSA

 

Dejvid Petreus predsednik je KKR-ovog globalnog instituta. KKR je jedan od vodećih svetskih investicionih fondova vrednosti skoro 100 milijardi dolara.

Značajna sredstva uložena su i u prvu regionalnu news platformu N1, čiji je cilj, kaže Petreus, da građanima omogući objektivno informisanje, a društvu prostor za razvoj demokratskih vredosti.

PETREUS: NISMO DŽABE U REGIJU ULOŽILI MILIJARDU DOLARA2017.

Premijer Duško Marković se sastao sa bivšim direktorom CIA Dejvidom Petreusom kroz formu investicija i saradnji u internet tehnologije, kako bi, kako je navedeno u medijima, Petreusova firma poboljšala kvalitet interneta. Njegova firma KKR vlasnik je kompanije Telemah koja je preuzela nekadašnji BBM, koji je bio u vlasništvu kontraverznog biznismena Veselina Barovića. Ono što upada u oči je da su dogovor o internetu dogovorili bivši šef tajne policije u Crnoj Gori i bivši direktor CIA-e.

BIVŠI DIREKTOR CIA I MARKOVIĆ DOGOVORILI DA TELEMAH „POBOLJŠA“ INTERNET GRAĐANIMA

Nekadašnji ministar informisanja SR Jugoslavije i član Jugoslovenske levice, Goran Matić je za TV N1 dao kratak intervju u kojem je govorio gde je danas i šta radi. 

GDE JE I ŠTA RADI BIVŠI ČLAN DIREKCIJE JUL-A GORAN MATIĆ

 

I ranije je bilo sasvim jasno, ali sada je i transparentno - reketaški Kurir udružio je snage sa CIA TV N1 i kablovskim operaterom SBB bivšeg CIA generala Dejvida Petreusa na istom zadatku - rušenju predsednika Aleksandra Vučića

DOKAZ! REKETAŠKI KURIR, CIA TV N1 I SBB UDRUŽILI SNAGE, ZAJEDNIČKI CILJ IM JE DA SRUŠE VUČIĆA!!2018. 

4. MART

Kad se neprijatelji uortače

Konsultantska kuća „Montgomeri Sadler Matić i saradnici” (MSM & associates) okupila je nesvakidašnji trojac: bivši američki ambasador i reporter postali su ortaci Gorana Matića, jugoslovenskog saveznog ministra za informisanje 1998. i 1999. godine. Istu funkciju, u istom periodu, ali na srpskom republičkom nivou, obavljao je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Neposredno pred bombardovanje, Matić je ovako kritikovao medije koji rade za strane gazde: „Tu je situacija vrlo jasna jer gazda plaća, gazda i traži plasiranje određenih informacija.” Kada je NATO napao, on je bio taj koji je izjavio za Si-en-en: „Spremni smo da se borimo protiv agresora”. Kada su 23. aprila 1999. rakete uništile Radio-televiziju Srbije, odnevši živote 16 zaposlenih, Bi-bi-si je preneo njegovu izjavu: „Ovo je čudovišni zločin bez presedana u istoriji”. U manje rečitom izveštaju njegovog budućeg kompanjona Sadlera na Si-en-enu, taj citat će spasti na dve reči: „kriminalni čin”. Toni Bler će uzvratiti da je bombardovanje televizije bilo „sasvim opravdano”. Na 3. maj, svetski dan slobode medija, NATO će sravniti sa zemljom još jednu medijsku kuću, Radio-televiziju Novi Sad.

Od tada su oba bivša ministra za informisanje napravila zaokret u odnosu na nekadašnjeg neprijatelja...

DEJVID PETREUS – BIVŠI ŠEF CIJE, NOVI MEDIJSKI MAGNAT NA BALKANU. ČITAVO ISTRAŽIVANJE

 

25. MART 

Vrtoglavi karijerni put Dejvida Petreusa, od glavnokomandujućeg međunarodnih snaga u Iraku i Avganistanu, preko šefa CIA, do direktora finansijskog giganta KKR i medijskog magnata, svedoči o uspostavljanju novog oblika moći: vojno-bezbednosno-finansijsko-medijske. On na grudima ponosno ističe medalju NATO za bivšu Jugoslaviju. Godine 1999. u svojstvu ađutanta pomagao je generalu Hjuu Šeltonu, načelniku Združenog štaba oružanih snaga SAD, u planiranju i koordinaciji bombardovanja. 

Pre nego što će se vratiti kao investitor, Petreus je već bio prisutan u regionu od 2001. do 2002. kao zamenik načelnika SFOR-a (Sigurnosne snage NATO u BiH) i kao zamenik komandanta tajne protivterorističke jedinice koja je bila zadužena za hvatanje Srba sa haških poternica. 

Poltov prethodnik, znameniti Vilijam Montgomeri, prvi koji je imenovan nakon NATO bombardovanja 1999. i obojene revolucije 5. oktobra 2000, uticajan poput imperijalnog prokonzula, bio je poslovni partner izvesnog Brenta Sadlera.  

 

Taj gospodin je u vreme bombardovanja bio dopisnik CNN iz Beograda, a sada je predsednik N1, vodećeg kanala Junajted grupe, ekskluzivne filijale CNN u Istočnoj Evropi. 

U vlasništvu američke kompanije KKR, čije balkanske poslove vodi penzionisani general Petreus, danas se nalaze Junajted grupa (SBB, TOTAL TV, Net TV, Telemach), televizija N1, kanal TV Nova, POP TV, BHB Cable TV, M-kabl, Ikom… 

FINANSIJSKI VARVARI: BIVŠI ŠEF CIA KONTROLIŠE MEDIJE NA BALKANU


 
6. APRIL

Ko vam je zapretio i rekao da će Srbija biti sravnjena?

– To je Ahtisarijev stav bio, pa ga je onda Milošević pitao: „Izvinite, a kako ćete objasniti da ste ubili dva i po miliona ljudi samo u Beogradu?”. Čovek je odgovorio: „Znate li koliko ih je ubijeno u Vijetnamu?”. U to doba NATO gađa „Prvu iskru” u Bariču. Opasne hemikalije prete trovanjem čitavog grada. Ja sam predsednik Savezne vlade. Po zakonu moram da potpišem zakon o evakuaciji Beograda. A gde da evakuišem Beograd? Kako možete da pomislite da se ovaj grad može evakuisati. I zato ću ja do kraja svog života biti zahvalan Brentu Sadleru, dopisniku Si-En-Ena, koga smo imali na vezi i zamolili ga: „Idi, molim te, slikaj tamo i reci da se sprema evakuacija grada zato što se priprema trovanje”. Čovek je objavio TV prilog i nikada više nijedna bomba nije pala na „Prvu iskru”, ali odmah posle toga je Brent Sadler izgubio posao. Više nije dopisnik Si- En-Ena, ali je ostao naš prijatelj svih ovih godina.

BULATOVIĆ: NUDILI SMO DA UĐEMO U NATO DA IZBEGNEMO BOMBARDOVANJE! OLBRAJTOVA SE ONESVESTILA!

 

7. APRIL 17. APRIL

- Pozdravljamo vašu investiciju. Zadovoljan sam brojem ljudi koji zapošljavate i to je veliki doprinos našoj ekonomiji. Uvek ćete imati našu podršku, uprkos jasnom neslaganju sa načinom na koji predstavljate Srbiju na svojim kanalima, istakao je predsednik Vučić.

VUČIĆ I PETREUS RAZGOVARALI O EKONOMIJI I INVESTICIJAMA KKRIzvori/foto: CNN, Novosti, Daily Mail, Vreme, Blic, DW, Slobodna Evropa, Alo, USA Today, ABC News, BK TV News, Politika, N1, In4s, OJIM, Magazin Monet , Kurir/Ekspres, TV Libertés


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html