SEOS sabor i šta dalje?

SEOS sabor i šta dalje?

Prvi SEOSabor održan je u Gornjim Nedeljicama 30. oktobra, na dan osnivanja Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS). Tim povodom, SEOS je objavio saopštenje koje objavljujemo u celini.

SEOS sabor i šta dalje?

"Tridesetog oktobra u Gornjim Nedeljicama održan je prvi SEOS sabor čime je obeležen prvi rođendan naše organizacije.

U ime svih članica SEOSa želimo da se zahvalimo svim pojedincima, javnim ličnostima, profesorima i ostaloj stručnoj javnosti, glumcima, narodnim poslanicima, organizacijama i medijima koji su bili naši gosti i doprineli nezaboravnoj saborskoj atmosferi jedinstva, razumevanja i rešenosti da istrajemo u ovoj borbi za budućnost Srbije.

GALERIJA PPNS SEOSABOR, GODINA PRVA


Najavili smo već ranije da ćemo od prvog novembra, ukoliko nam ne budu ispunjeni zahtevi predati Ministarstvu energetike i rudarstva, preduzeti radikalnije mere i zaoštriti našu borbu. Na saboru smo se dogovorili da ćemo sačekati prvu sledeću sednicu Skupštine na kojoj bi, prema našim saznanjima, trebalo da jedna od tačaka dnevnog reda bude i Narodna inicijativa koju smo zajedno sa organizacijom "Kreni promeni" prikupili i predali Narodnoj skupštini 18. juna.

Tog dana doći ćemo u Beograd da poslanicima na taj način pomognemo da donesu pravu i jedinu moguću odluku.

ARHIVA PPNS PRIKUPLJENO DOVOLJNO POTPISA ZA NARODNU INICIJATIVU PROTIV RUDNIKA LITIJUMA

Prikupljeno dovoljno potpisa za narodnu inicijativu protiv rudnika litijuma
Ukoliko pak poslanici ne usvoje narodnu inicijativu i naše zahteve, dalje mere i korake ćemo blagovremeno najaviti.

Zahtevamo od nove ministarke resornog ministarstva da se hitno izjasni po pitanju naših Zahteva i nadamo se da podaci iz njene biografije nisu preduslov da će se boriti za interese stranih korporacija i zemalja, već da će zastupati dobrobit Srbije i njenih stanovnika. Prethodna ministarka je otvoreno lobirala za strane kompanije a protiv naroda.

ARHIVA PPNS LITIJUM JE NAFTA 21. VEKA - ZORANA MIHAJLOVIĆ (2. 12. 2021; 15. 8. 2022)

Litijum je nafta 21. veka - Zorana Mihajlović (2. 12. 2021; 15. 8. 2022)

Želimo da čujemo i stav njene naslednice po pitanju Rio Tinta i drugih kompanija, a verujemo da je samim prihvatanjem ministarske fotelje upoznata sa svim detaljima ovog trenutno najistaknutijeg i najvažnijeg pitanja iz njenog resora.

Poručujemo svima da borba tek počinje i da se u Nedeljicama na saboru jasno pokazalo da nema mesta umoru ni odustajanju, te da nas je svakog dana sve više!

Živela Srbija, znamo da ne damo!"

Podsećamo, SEOS је osnovan kao krovna organizacija udruženja "okrenutih, pre svega, borbi protiv eksploatacije i prerade litijuma, bora i prateće asocijacije elemenata, ali i svih drugih prljavih tehnologija i rudarstva opasnog po zemlju, vodu, vazduh i ukupni biodiverzitet".

VIDEO: Dobrinja, 30. oktobar 2021.


Osnivači su udruženja sa ugroženih područja na kojima se vrše ili su izvršena geološka istraživanja na prisustvo prethodno navedenih elemenata:

Savez je formiran u saradnji sa timom ekološke kampanje Marš sa Drine
ARHIVA PPNS "RUDARSKA INDUSTRIJA JE GLAVNI IZVOR ZAGAĐENJA ZEMLJIŠTA NA ZAPADNOM BALKANU" - ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR EVROPSKE

’Rudarska industrija je glavni izvor zagađenja zemljišta na Zapadnom Balkanu’ - Zajednički istraživački centar Evropske komisije

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html