Iskorak

Iskorak

Udruženje PRVI PRVI NA SKALI u odeljku Dren na svom portalu pokreće novi sadržaj - Fitnes saveti, uz već postojeće Savete fizioterapeuta i Savete nutricionista.

Autor je Narcisa Beganović, fitnes trener sa međunarodnom IFBB licencom. Po struci je diplomirani ekonomista, a profesionalnu prekretnicu napravila je sa 30 godina (detaljnije OVDE).

Članci će sadržati opise vežbi koje preporučuje Narcisa, objašnjenja kako se vežbe izvode i zašto su korisne.

Na kraju će uvek biti kontakti preko društvenih mreža, posetioci mogu da ih iskoriste za sva pitanja o fitnesu koja ih zanimaju. Narcisa će rado da odgovori, a spremna je i da napravi individualne programe vežbanja za sve kojima su potrebni.

ISKORAK

Opis prve vežbe

Iskorak je jako efikasna vežba za jačanje i izgradnju mišića nogu, kao i zadnjice. Jako je popularna vežba kod žena, ali i u muškoj populaciji. Iskorak može da se kombinuje i sa drugim vežbama, što je naročito primamljivo onima koji vole da unose inovacije u svoj program vežbanja.

Ova vežba može da se izvodi sa sopstvenom težinom, kao i uz korišćenje tegova, šipke, gume (resistance bands) itd.

Izvođenje

Početi tako što stanete uspravno, stopala postavite u visini ramena, a ruke su ispružene pored tela (osim ako ne radite neku od varijacija vežbe).

Udahnite i iskoračite jednom nogom napred, savijajući koleno sve dok natkolenica ne zauzme položaj od 90° u odnosu na podlogu, dok koleno zadnje noge skoro dotiče pod.

Vratite se u prvobitni položaj i izdahnite.

Napomene

Radite ovu vežbu sa 10-12 ponavljanja za svaku nogu, a možete da menjate - jednu, pa drugu nogu, dok ne dostignete taj broj ponavljanja. Vašim napretkom, ponavljanja mogu da se povećaju. Vežbu možete da izvodite svuda, u prirodi, kući ili odabranom fitnes centru.

Iskorak

Zašto je korisna ova vežba, kao i njene varijacije?

Ovom vežbom možete da ojačate muskulaturu kvadricepsa, zadnje lože i gluteusa, kao i da pojačate ravnotežu, držanje tela. Pored navedenog, iskorakom možete da ojačate celo telo, posebno mišiće stomaka, donjeg dela leđa.

Najpoznatije varijacije iskoraka su:

  • sa tegovima
  • sa malim korakom
  • sa velikim korakom
  • prednji/zadnji
  • bočni
  • hodajući
  • na "smit" mašini

PRVI PRVI NA SKALI Fitnes saveti Narcisa Beganović

Naredne nedelje - vežba "most"...

Za PRVI PRVI NA SKALI

Narcisa Beganović, fitnes trener sa međunardom IFBB licencom

INSTAGRAM
, FB PROFIL


IZ ARHIVE PPNS

NARCISIN PUT USPEHA - IZ KRAGUJEVCA U EMIRATE

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 
- ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html