Uhapšen policajac S. B. iz Kragujevca, organizator primopredaje 100.000 tableta ksalola

Uhapšen policajac S. B. iz Kragujevca, organizator primopredaje 100.000 tableta ksalola

Beogradska policija uhapsila je tri osobe, među kojima je jedan policajac iz Kragujevca, prilikom primopredaje oko 100.000 tableta ksalola. Pored policajca S. B, koji je naveden kao organizator, privedeni su S. Z. i N. Z.

Sinoć je u Beogradu došlo do primopredaje oko 100.000 tableta (ksalola) koja su se nalazila u deset kartonskih kutija. Primopredaja se odvijala tako što je iz jednog putničkog vozila deset kartonskih kutija prebačeno u drugo putničko vozilo u kojem se nalazio S. B kao organizator i N. Z. kao pripadnik.

- Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka sinoć su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala kao i Sektora unutrašnje kontrole lišena slobode tri lica S. Z, N. Z. i policajac S. B. iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo 346. udruživanje radi vršenja krvičnih dela i krivično delo 246. neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - navodi se u saopštenju.

Navedenim licima je određeno policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal dok se još jedno lice nalazi u bekstvu.

J. A.
Foto: Uprava carine, arhiva
Izvor: Blic, 9. 10. 2020.

* * *

OTKRIVAMO: KO JE KRAGUJEVAČKI POLICAJAC I DILER “KSALOLA”

Policajac koji je u noćašnjoj akciji Sektora unutrašnje kontrole uhapšen zajedno sa još dve osobe, nakon izvršene primopredaje oko 100.000 tableta "ksalola" jeste Slaviša Bojković, pomoćnik komandira u Kragujevcu i predsedik Sindikata srpske policije RC Kragujevac, saznaje Nova.rs.

Bojković je visoki funkcioner Sindikata srpske policije, predsednik regionalnog centra Kragujevac i član nadzornog odbora pomenutog sindikata.

Kako portal Nova.rs nezvanično sazanje, inspektori sektora unutrašnje kontrole sumnjaju da je sindikalno angažovanje Bojkoviću bila samo maska za prikrivanje kriminalnih aktivnosti kojima se bavio već duže vreme, što navodno potvrđuje činjenica da je oko sebe imao dobro organizovanu grupu. On je takođe već duže vreme na merama sektora unutrašnje kontrole, a u istragu se kasnije ukljuzčila i Direkcija policije, kao i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala.

Da se Bojković bavio sindikalnim aktivnostima, pokazuje i jedno od saopštenja Sindikata srpske policije, nakon održanog sastanka sredinom juna 2019. godine, gde je uzeo učešće na sastanku u kabinetu načelnika policijske uprave Kragujevac i predstavnika SSP, ali i sajt sindikata, gde se vidi da je predsednik regionalnog centra Kragujevac, upravo Bojković.

Izvor: Nova S, 9. 10. 2020.

* * *

Carinici su na prelazu Kaluđerovo sprečili krijumčarenje više od 22.000 tableta sedativa ksalol u septembru 2019. godine.

Kako je tada saopštila Uprava carina, taj prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu stigao automobil "seat ibica" rumunskih registarskih oznaka, kojim je putovao rumunski državljanin (43).

Detaljnom kontrolom automobila, u rezervnoj gumi pronađeno je 1.500 blistera sa po 15 tableta leka za smirenje ksalol.

Prvih devet meseci proške godine, carinici su sprečili krijumčarenje gotovo pola miliona različitih tableta, među kojima najviše lekova za ublažavanje bolova, sedativa i sredstava za potenciju.

O LEKU KSALOL

Šta je lek ksalol i čemu je namenjen

Lek ksalol sadrži aktivnu supstancu alprazolam. Alprazolam pripada grupi lekova koji se nazivaju
benzodiazepini, koji deluju tako što smanjuju anksioznost (uznemirenost), ubrzavaju uspavljivanje, smanjuju agitaciju (uzrujanost) i emocionalnu neuravnoteženost (sedativni efekat).

Lek ksalol je namenjen za lečenje anksioznosti, napetosti ili drugih somatskih (telesnih) ili psihijatrijskih
simptoma povezanih sa anksioznošću. Takođe, primenjuje se kod napada panike sa agorafobijom ili bez nje
(strah od otvorenog prostora). Benzodiazepini su namenjeni za primenu samo u slučajevima prisustva teških
oblika bolesti koje onesposobljavaju pacijenta i koje ga dovode do izražene uznemirenosti.

Razvoj zavisnosti

Lek ksalol izaziva zavisnost (možete primetiti pojačanu želju za uzimanjem leka, ili fizičke simptome koji će se smanjiti ili povući samo nakon uzimanja leka). Verovatnoća da se razvije zavisnost se povećava sa povećanjem doze i dužinom trajanja terapije.

Deca i adolescenti

Bezbednost i efikasnost primene leka ksalol kod dece i adolescenata mlađih od 18 godina nije utvrđena.
Lekar će odlučiti o primeni ovog leka kod dece i adolescenata na osnovu njihovog stanja.

Uzimanje leka Ksalol sa alkoholom

Ne smete konzumirati alkohol dok ste na terapiji lekom ksalol jer alkohol pojačava sedativni efekat ovog
leka.

Upravljanje vozilima i rukovanje mašinama

Lek ksalol može da izazove pospanost, ošamućenost, pad koncentracije i mišićnu slabost, pa je veoma važno da ne upravljate vozilima i da ne rukujete mašinama tokom terapije ovim lekom. Ovi efekti mogu biti
izraženiji ukoliko niste dovoljno spavali ili ukoliko ste konzumirali alkohol.

Oštećenje memorije

Tokom lečenja ovim lekom može doći do otežanog pamćenja događaja koji su se desili nakon uzimanja leka
(anterogradne amnezije). Problemi se obično javljaju nekoliko sati nakon uzimanja leka. Obratite se Vašem
lekaru ako primetite ove simptome.

Izvor: Agencija za lekove i medicinska sredstva


SAOPŠTENJA MUP-a

Zaplenjeni narkotici
9. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su Đ. M. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je na Voždovcu zaustavila osumnjičenog i u kesi koju je nosio pronašla tri kilograma amfetamina, upakovanog u četiri paketa, kao i oko 700 grama kofeina.

Nakon toga, policija je pretresom dva stana koje osumnjičeni koristi, pronašla još 3,7 kilograma marihuane i 2,3 litra amfetaminskog ulja, dok je u drugom stanu pronašla manju količinu amfetamina, vagicu za precizno merenje i aparat za vakumiranje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Uhapšen osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga
8. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu zaplenili su kilogram amfetamina i uhapsili F. N. (1999), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je drogu pronašla u kesi koju je nosio osumnjičeni.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Krivična prijava za držanje droge
8. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su I. P. (1983) i N. Đ. (2001) iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija u kojima osumnjičeni borave pronašla oko 39 grama marihuane, dok je u parkiranom vozilu u kom su zatečeni, u okolini Bojnika, nađeno oko četiri grama marihuane i oko četiri grama amfetamina.

Osumnjičenima je, po nalogu osnovnog javnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu u Lebanu.

Uhapšen zbog sumnje da je prodao paketić marihuane sugrađaninu
8. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su I. M. (1987) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv tridesetogodišnjeg muškarca podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je tridesetogodišnjaka zatekla kako upravlja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i kod njega je pronađen paketić sa 5,3 grama marihuane koji je, kako se sumnja, kupio od I. M.

Njemu je određeno zadržavanje do 12 sati zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Po nalogu višeg javnog tužioca, I. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Zatečen da upravlja automobilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci
7. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, prilikom kontrole "presretačima" na auto-putu Šid-Beograd, zaustavili su vozača "pasata" koji je vozio brzinom od 213,9 kilometara na sat na delu puta gde je ograničenje 80 kilometara na sat.

Kontrolom je utvrđeno da dvadesetšestogodišnji vozač nema položeni vozački ispit i da je automobilom upravljao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, zbog čega je zadržan u službenim prostorijama do 12 sati.

Zbog prekršaja nasilnička vožnja, presudom Prekršajnog suda u Beogradu, on je osuđen na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 248 sati i novčanu kaznu od 240.000 dinara.

Pronađena marihuana, uhapšen osumnjičeni
7. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su A. J. (1990) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je kod osumnjičenog i prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi pronašla šest kesica sa marihuanom, dva džointa, 19 semenki kanabisa, kao i nekoliko komada pištoljske municije.

Po nalogu višeg javnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili policijske službenike
6. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u dve odvojene akcije, uhapsili su policijske službenike: J. B. (1983) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i S. P. (1987), J. S. (1984) i D. C. (1978), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Policija je, na izlazu sa autoputa kod Velike Plane, prilikom pregleda vozila "ford kuga" kojim je upravljao osumnjičeni J. B. pronašla 58 kilograma marihuane, zapakovane u 47 paketa.

U drugoj akciji, policija je uhapsila S. P, J. S. i D. C. koji se terete da su, u septembru ove godine, koristili svoj službeni položaj i ovlašćenja prilikom postupanja prema migrantima i od njih oduzimali mobilne telefone i novac, o čemu nisu sačinjavali službene spise.

Kako se sumnja, mobilne telefone su potom prodavali.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Uhapšen osumnjičeni za trgovinu drogom
5. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su D. Ž. (1983) iz okoline Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla pet kesica i kutiju sa oko 202 grama marihuane, kao i vagicu za precizno merenje.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu.

Pronađene tablete sa liste psihoaktivnih supstanci
5. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su J. G. (1970) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Granična policija je, u saradnji sa carinicima, na Graničnom prelazu Đerdap, u kamionu kojim je upravljao osumnjičeni pronašla 121.765 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.


Od osumnjičenog zaplenjeno oko 3,8 kilograma amfetamina, manja količina kokaina i oko 202 grama heroina
4. 10. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu zaplenili su više od četiri kilograma narkotika i uhapsili D. J. (1992) iz Aranđelovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom stana osumnjičenog zaplenila oko 3,8 kilograma amfetamina i manju količinu kokaina, a pregledom vozila "alfa romeo" kojim je upravljao, u kaseti pored menjača, pronašla još oko 202 grama heroina.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti privedn Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu. 


ARHIVA PPNS
DREN: ZAVISNOSTI

PSIHOAKTIVNA SUPSTANCA: MARIHUANA (TRAVA, VUTRA, GANDŽA, GRAS, MERI DŽEJN, DOMAĆICA, ŠIPTARKA, GUNJA, VUTRAGENJA, ŠIT, POT, DŽIDŽA...)


MLADI I PAS (PSIHOAKTIVNE SUPSTANCE)


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 
 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html