Baza podataka eko-udruženja

Baza podataka eko-udruženja

BAZA PODATAKA EKOLOŠKIH UDRUŽENJA, POKRETA, DRUŠTAVA, SAVEZA, FONDACIJA, NAUČNIH, STRUČNIH I DRUGIH ORGANIZACIJA U REPUBLICI SRBIJI

(PO OPŠTINAMA –AZBUČNO)

SADRŽAJ

 • Naslovna strana (1)
 • Sadržaj (2)
 • Predgovor (3)
 • Podaci o ekološkim NVO po opštinama (4-244)
 • Organizacije gorana (244-248)
 • Ekološke NVO u vezi organske proizvodnje (248-251)
 • Ekološko informisanje (252-257)
 • Podaci o izvorima za sakupljanje podataka (257-261)
 • Završne strane (262-263)

PREDGOVOR VII IZDANJU

Cilj izrade VII izdanja "BAZE PODATAKA EKOLOŠKIH UDRUŽENJA, POKRETA, DRUŠTAVA, SAVEZA, FONDACIJA, NAUČNIH, STRUČNIH I DRUGIH ORGANIZACIJA U REPUBLICI SRBIJI" je da bude sredstvo i alat za uspostavljanje međusobnih veza ekoloških NVO, njihovo ujedinjavanje i zajedničko delovanje, kao i uspostavljanje veza sa organima javne vlasti.

Statističku obradu prikupljenih podataka uradio je dr Marin Ivošev, predsednik Ekološkog pokreta Grada Kragujevca, a formular i formule za automatsku obradu podataka za eksel verziju dipl. inž. Dejan Bogunović.

Organizacije su unošene u tabelu po redosledu pronalaženja podataka i upisane su onako kako su upisane u APR-u.

U VII izdanje "Baze podataka" unete su NVO registrovane do 30. juna 2014. i podaci prispeli do 15. jula 2014. godine.

U "Bazu podataka" unete su NVO koje su kod APR-a prijavile kao oblast ostvarivanja ciljeva ekologiju, zaštitu životne sredine i prirode, energetsku efikasnost i organsku proizvodnju. Pored "čistih" ekoloških organizacija – udruženja, pokreta, društava i njihovih saveza, unete su i stručne i naučne organizacije i ustanove i NVO Roma, omladinskih organizacija, udruženja žena i neke druge NVO za koje smo našli ili dobili podatak da se bave, između ostalog, i ekologijom i zaštitom životne sredine.

Ambicija ove evidencije nije bila da utvrđujemo da li je neka organizacija aktivna ili ne i koliko se bave ekologijom i zaštitom životne sredine. Samo smo želeli da na jednom mestu objavimo podatke o registrovanim NVO koje se, isključivo ili delimično, bave ekologijom i zaštitom životne sredine.

Najveću nenovčanu pomoć za izradu i ovog izdanja pružio je kablovski operater "Radijus Vektor" iz Beograda besplatnim uvođenjem i besplatnim korišćenjem kablovskog interneta jer je osnovni princip izrade bilo unakrsno internetsko pretraživanje podataka. 

Molimo ekološke NVO organizacije da nam dostave primedbe na pogrešno unete podatke ili podatke koji nedostaju za svoju organizaciju ili za organizacije sa kojima sarađuju.

PODATKE ZA IZMENU ILI DOPUNU BAZE PODATAKA SLATI NA ADRESU EKOLOŠKOG POKRETA ODŽAKA: epodzaci@gmail.com

Podatke sakupio i uredio:
Dušan R. Mirković
drmirkovic13@gmail.com

SAJT EKOLOŠKI POKRET ODŽAKAPPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

 • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
 • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
 • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

 • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
 • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
 • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije


GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html