Zaposleni Instituta ZJZ traže prijem kod premijera

Zaposleni Instituta ZJZ traže prijem kod premijera

Obaveštenjem koje upućuju javnosti i zahtevom za prijem kod premijera Srbije, zaposleni u Institutu za javno zdravlje Kragujevac podsećaju da rok za preispitivanje odluke Upravog odbora kojom nije imenovan direktor ove ustanove ističe u sredu 25. januara. To je jedini put da se zakonski izađe iz problema, ističu zaposleni i napominju da su interni članovi UO uputili poziv za sednicu kada se očekuje nova odluka.

PISMO DIREKTORA INSTITUTA ZJZ: PONOSIM SE ŠTO SAM KRIV!

U dostavljenom saopštenju koje kao predstavnica zaposlenih potpisuje Jelena Hadžić Radisavljević, navedeno je da aktuelnog direktora Dragana Vasiljevića gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić obavestio da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar upoznat sa problemom, "da on nema ništa protiv direktora i da će ga postaviti za vršioca dužnosti".

DR VASILJEVIĆ "PROŠAO" NADZORNI ODBOR INSTITUTA, UPRAVNI ODBOR NA "POPRAVNOM"

Zaposleni poručuju da se ovim potvrđuju njihove sumnje i saznanja da postoje ljudi koji rade protiv Instituta, pa je obaveštenje gradonačelnika ohrabrujuće. Ali, to ne može da bude i konačno rešenje jer, kako ističu zaposleni, krije "klopku lokalnih moćnika" - ministar nije lično saopštio, a postavljanje V. D. nije potrebno jer problem još uvek može da se reši u roku. Uz to, nepoverljivi radnici Instituta poručuju da je status V. D. zapravo cilj lokalnih moćnika koji svemu "kumuju". Radisavljević prenosi zebnju kolega da bi se ovako otvorio put za zataškavanje situacije, ali i obmanjivanje ministra i premijera, a da bi za vrlo kratko vreme stigla "naplata računa".

SVI ZAPOSLENI U INSTITUTU PROTIV SAMOVOLJE EKSTERNIH ČLANOVA UO

Radnici smatraju da je ovo gradonačelnikov iznuđen potez, usled odjeka "slučaja" i reakcije javnosti, ali ga javno pozivaju da, ukoliko je iskren u nameri, pomogne time što će uticati da se sednica održi u zakonskom roku, a onda i reši problem.

ZAPOSLENI U INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVLJE SE BORBE ZA SVOJU USTANOVU

U suprotnom, nedvosmisleni su radnici, neće se zaustaviti u ispoljavanju otpora jer se direktor i zaposleni ne bore za fotelju i privilegije, već za ustanovu i njenu stabilnost. Insistiraće da se premijer Aleksandar Vučić uključi u rešavanju nastale situacije, kao merodavan za konačan stav. Zato mu je upućen zvaničan poziv za prijem.

PISMO PREMIJERUPRVI PRVI NA SKALI Zaposleni u Institutu za javno zdravlje se bore za svoju ustanovu insert

Foto: Raus

BORBA ZA INSTITUT FB STRANATVITER


PODSEĆANJE PPNS 

Institut za javno zdravlje/Centar za higijenu i humanu ekologiju
SERTIFIKAT O AKREDITACIJI 01-169 SA PERIODOM VAŽENJA OD 20. 01. 2015. GODINE DO 19. 01. 2019. GODINE
 


GAIN.FAS.USDA: SERBIA - AGRICULTURAL BIOTECHNOLOGY ANNUAL REPORT 2016
PREPORUKA PPNS 

U Republici Srbiji aktuelno je 139 deklaracija protiv genetički modifikovanih organizama (GMO) na teritorijama gradova i opština. Usvajane su od Čačka 30. januara 2013. godine do Sjenice 20. decembra 2016. godine. Na portalu PPNS podeljene su u dve grupe:

  • GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE SA USVOJENIM DEKLARACIJAMA PROTIV GENETIČKI MODIFIKOVANIH ORGANIZAMA (135)
  • DEKLARACIJE DRUŠTAVA I ORGANIZACIJA (4)

Tekst Deklaracije o GMO su jednoglasno usvojili odbornici u 135 opština i gradova ili 80% od ukupno 169 gradova i opština u Srbiji - bez podataka za Kosovo i Metohiju.

U 135 opština i gradova koji čine sadašnju SRBIJU BEZ GMO se nalazi:

  • 77,2% ukupne teritorije Srbije
  • 84,5% ukupnog stanovništva u 2014. godini
  • 75,3% poljoprivrednog zemljišta, 72,2% oranica, 80,4% livada i pašnjaka i 86,4% voćnjaka i vinograda - po Popisu 2012. godineNapomena: grbovi gradova i opština u ovom dokumentu sadrže linkove koji vode do zasebno predstavljenih deklaracija

Za ostatak teritorije naše države gde još uvek nema zvaničnog dokumenta lokalne samouprave protiv genetički modifikovanih organizama, evo predloga Deklaracije Mi ne želimo GMO na našoj teritoriji!, usvojene u većini gradova i opština. Autor je prof. dr Miladin M. Ševarlić.Ukoliko imate nove podatke iz navedenih opština i gradova Srbije, a naročito ako znate da postoje usvojene Deklaracije protiv GMO na našoj teritoriji koje ovde nisu predstavljene, molimo vas da nas kontaktirate služeći se formom na portalu PPNS. Unapred hvala za trud. 

SRBIJA BEZ GMO - GMO-FREE SERBIA

Hol Skupštine Srbije, 18. oktobar 2016. - prvo nacionalno predstavljanje mape i logotipa Srbija bez GMO

Izvor: Narodna skupština Republike Srbije


OPŠTINE I REGIONI U REPUBLICI SRBIJI, 2015 - REPUBLIČKI ZAVOD ZA STATISTIKU

PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari