Mišković: Srbija nema vremena da sama razvija seme!

Mišković: Srbija nema vremena da sama razvija seme!Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković pozvao je predstavnike vlasti u Srbiji da što više investicija preusmere u poljoprivredu putem monetarne i agrarne politike, kako bi se smanjila nezaposlenost i povećao izvoz.

"Pozivam odgovorne ljude u Srbiji da putem monetarne i agrarne politike preusmere što više investicija u poljoprivredu. Samo investicije u poljoprivredu mogu nepovratno da smanje nezaposlenost, da smanje siromaštvo, da obezbede izvoz, i to izvoz koji, mi to kažemo, donosi 100 odsto neto devizni efekat", rekao je on na dodeli grantova pobedniciima Deltinog konkursa "Zasad za budućnost" čiji je cilj da se unapredi agrarna proizodnja i poveća zaposlenost u Srbiji.

Mišković je naveo da je Delta u poljoprivredu do sada investirala 250 miliona evra i da je dovela u Srbiju najmodernije tehnologije, ali je istakao da su za razvoj agrara u Srbiji potrebne i druge velike investicije, kojih nije bilo poslednjih 50 godina.

Prema rečima Miškovića, Srbija mora da sarađuje sa velikim svetskim kompanijama u poljoprivredi i da kupuje njihovu tehnologiju, jer nema vremena da na primer sama razvija seme, za šta je potrebno dvadeset godina. "Mi moramo da kupujemo i da zajedno sa njima dalje razvijamo, a da bismo uspeli u tome potrebne su nam investicije", rekao je predsednik Delta holdinga.

Istakao je i da je Delta započela saradnju sa srpskim poljoprivrednicima, kojima nudi zasade, tehnologiju rada i otkup svega što rodi na njihovim imanjima, a proizvedeno je po Deltinoj tehnologiji i standardima.

Delta holding dodelio je danas predstavnicma šest udruženja građana, humanitarnih organizacija i zemljoradničkih zadruga koji su pobedili na konkursu "Zasad za budućnost" grantove ukupne vrednosti 7,5 miliona dinara za unapređernje poljoprivredne proizvodnje kroz socijano preduzetništvo.

Ugovore je pobednicima uručio predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković, koji je istakao da je ovo početak društveno odgvorne akcije koju će njegova kompanija voditi i razvijati i najavio da će sledeće godine na konkurusu "Zasad za budućnost" dodeliti duplo više novca nego ove godine.

Akcija koju je pokrenula Delta, prema njegovim rečima, neće uspeti ako je ne pomognu druge velike kompanije i vlada, makar marketinški.

Mišković je istakao da je cilj akcije "Zasad za budućnost" da indivuduane poljoprivrednike i male kompanije poveže sa velikim, koje poseduju savremenu tehnologiju. "Bitno je da velika preduzeća savremenu tehnologiju dovedu do malih proizvođača", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Deltinu akciju koja ima za cilj da se unapredi proizvodnja u voćarstvu, povrtarstvu i uzgoju svinja "nažalost nije podržao niko od nadležmih državnih organa", iako je imao razovore u kojima je predlagao da država podrži tu akciju koja može da promeni Srbiju nabolje.

Na konkurs, koji je otvoren u aprilu, prijavilo se 66 inicijativa, od čega su 43 bile prijave poljoprivrednih gazdinstava, a 23 udruženja i organizacija koje rade po proncipu socijalnih preduzeća. Od ukupnog broja prijavljenih inicijativa 35 pokrivaju oblast voćarstva, 14 povrtarstva, 15 uzgoja svinja, a dve voćarstva i povrtarstva.

Foto: Mišković i Pionir - recept za uspeh (miroslavmiskovic.rs)
Izvor: N1, Tanjug
ARHIVA PPNS 

„Srbija jedino MORA da vodi računa o svojim interesima, sve ostalo kao slobodarski narod mi ne moramo“

PROFESORI DIMITRIJEVIĆ I ŠEVARLIĆ POUČILI MIŠKOVIĆA: SRBIJA VEĆ POLA VEKA IMA ’SVOJE SEME’, NE MORAMO DA GA RAZVIJAMOZašto je Španija najveći proizvođač GMO u Evropi? Zato što su pod Frankovim režimom ućutkani društveni pokreti! Zašto je Crna Gora u tišini promenila Zakon o GMO? Zato što su pod tamošnjim režimom ućutkani društveni pokreti! - pitanja su i odgovori koje je u pismu javnosti potpisala doc. dr Tatjana Brankov, autorka knjige "Hrana budućnosti ili bioteririzam" koja je doktorirala na temu GMO.


- Članstvo u STO, EU, napredak u pregovaračkom procesu ili članstvo u NATO-u nije indikator stepena razvijenosti demokratije u jednom društvu. Treba da insistiramo na očuvanju domaće semenarske industrije. Seme je simbol slobode, prva i poslednja linija odbrane od GMO, nedvosmislena ja Brankov.

DETALJNIJE:

 

PREPORUKA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije 

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html