Mars: Naša GMO politika

Mars: Naša GMO politikaNAŠ ODNOS PREMA GENETIČKI MODIFIKOVANIM ORGANIZAMA

Mi u Marsu ne samo da garantuje sigurnost svih sirovina u našim proizvodima, već smo posvećeni transparentnosti koju nudimo svojim potrošačima kako bi mogli razumeti što je u proizvodima koje vole. Imamo dva cilja: napraviti proizvode koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i sigurnosti hrane i zadovoljiti potrebe naših potrošača.

Čvrsto verujemo da su genetički modifikovani organizmi bezbedni. Hrana razvijena kroz biotehnologiju opsežno je proučavana i ocenjena sigurnom od strane velikog broja regulatornih agencija, naučnika, zdravstvenih stručnjaka i drugih stručnjaka širom sveta. Svi sastojci koje koristimo u našim proizvodima su u skladu sa našim strogim unutrašnjim zahtevima za kvalitet i bezbednost, pored svih važećih zakona i propisa.

Pošto zavisimo od vas, naših potrošača, za naš uspeh želimo da razumemo vaše potrebe. Ljudi širom sveta imaju različite ukuse, sklonosti i percepciju - kao rezultat toga, naše globalne poslovne jedinice donose odluke o sastojcima koji se koriste u proizvodima koje prodaju na osnovu očekivanja potrošača u svom regionu i dostupnosti.

OBELEŽAVANJE GMO U SAD

U Marsu smo posvećeni transparentnosti koju nudimo svojim potrošačima kako bi mogli razumeti što je u proizvodima koje vole. Jedan od načina na koji to radimo je otkrivanje prisustva genetički modifikovanih sastojaka u kojima ih koristimo. Na našim prehrambenim proizvodima koji se prodaju u Sedinjenim Američkim Državama počeli smo da označavamo sa izrazima "proizvedeni" ili "delimično proizvedeni" genetičkim inženjeringom na proizvodima koji ih sadrže. Ovakav izraz koristimo zato što trenutno ne postoji američki nacionalni standard za ovu vrstu označavanja. Stoga se oslanjamo na terminologiju koja je uključena u zakon o označavanju hrane Vermonta, koji je usvojen u maju 2014. godine.

Izvor: Mars ARHIVA PPNS

April 2014.

U VERMONTU (SAD) PREDLOŽEN ZAKON O OBELEŽAVANJU GM HRANEFebruar 2016.

MARS I KELOGS POČELI DA OBELEŽAVAJU GMO PROIZVODE...Mart 2016.

MARS POVLAČI ČOKOLADICE I SA TRŽIŠTA SRBIJE

 

Zašto je Španija najveći proizvođač GMO u Evropi? Zato što su pod Frankovim režimom ućutkani društveni pokreti! Zašto je Crna Gora u tišini promenila Zakon o GMO? Zato što su pod tamošnjim režimom ućutkani društveni pokreti! - pitanja su i odgovori koje je u pismu javnosti potpisala doc. dr Tatjana Brankov, autorka knjige "Hrana budućnosti ili bioteririzam" koja je doktorirala na temu GMO.

- Članstvo u STO, EU, napredak u pregovaračkom procesu ili članstvo u NATO-u nije indikator stepena razvijenosti demokratije u jednom društvu. Treba da insistiramo na očuvanju domaće semenarske industrije. Seme je simbol slobode, prva i poslednja linija odbrane od GMO, nedvosmislena ja Brankov.

DOC. DR TATJANA BRANKOV: STOP LOBIJIMA KOJI ŽELE GMO U SRBIJI!

 

PREPORUKA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije 

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

OSTALA ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari