Arsenal fest 2022: Nagrada ‘Mikica Zdravković’, drugi put

Arsenal fest 2022: Nagrada ‘Mikica Zdravković’, drugi put

Kragujevački Arsenal fest, koji je prošle godine ustanovio priznanje "Mikica Zdravković" namenjeno ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni, proglasiće 21. juna, na Svetski dan muzike, drugog lauretata ove nagrade. Priznanje je 2021. otišlo u ruke Nenada Kuzmića, muzičkog urednika Radio Beograda 202.

Arsenal fest: Prva dodela plakete ’Mikica Zdravković’
Nagrada nosi ime po zaslužnom Mikici Zdravkoviću (1974-2020), jednom od osnivača Arsenal festa, zaposleniku Doma omladine Kragujevac, basisti bendova ÄŒBS i Vesele osamdesete. Odluku o izboru dobitnika doneće Arsenalov žiri koji čine Maja Cvetković, pevačica i basiskinja sastava E-play, ugledni muzičar i producent Vojislav Aralica, i Saša Vujić Vuja, voÄ‘a kultnog pank benda KBO!

"Mikica je bio muzičar koji je potpuno razumevao želje, potrebe i muke sa kojima se svakodnevno susreću njegove kolege. Arsenal predstavlja krunu Zdravkovićeve promoterske karijere i njegovo veliko zaveštanje rodnom gradu. Mikica Zdravković je spajao ljude", podseća Arsenal fest.

PROPAGANDA 117 I PRIJATELJI - KAPETAN MIKI PUTUJE (1974 - 2020)

Propaganda 117 i prijatelji - Kapetan Miki putuje (1974 - 2020)
Cilj Arsenalovog priznanja je prepoznavanje zasluga pojedinaca, na osnovu njihovog dugogodišnjeg rada na uspostavljanju veza meÄ‘u ljudima, scenama i državama, rada na unapreÄ‘enju standarda koncertnog i izdavačkog posla. Dobitnici priznanja mogu da budu zaslužni muzičari, organizatori, producenti, tonci, tehničko osoblje, menadžeri, publicisti, novinari, promoteri, izdavači ili drugi ljudi zaposleni ili uključeni u muzički posao.

Svečano uručenje priznanja "Mikica Zdravković" 21. juna predstavljaće uvod u Arsenal fest 12, koji će biti održan 30. juna, 1. i 2. jula, u prostoru Kneževog arsenala, uz učešÄ‡e velikih svetskih i domaćih imena, kao što su Placebo, Thievery Corporation, Roni Size, Inner Circle, dr Nele Karajlić i Stefan Milenković, Van Gog, Ana Popović, Rundek i ekipa, Električni orgazam i mnogi drugi.

Foto: Ratko Petrović


ARHIVA 202, 2021:ARHIVA PPNS

MIKICA - DOBROTA, LEPO VASPITANJE I LJUBAV PREMA MUZICI ðŸŽ™ï¸

Mikica - dobrota, lepo vaspitanje i ljubav prema muzici


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ÄŒUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM ðŸŽ™ï¸

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari