Convivium musicum ’19: LP Duo

Convivium musicum ’19: LP Duo

Osmi, ujedno i poslednji koncert sezone Convivium Musicum ’19 održaće se u četvrtak 5. decembra. Uspešnu koncertnu sezonu i 2019. godinu organizatori završavaju nastupom ansambla LP Duo.LP Duo čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, vrsni pijanisti koji zajedno nastupaju od 2004. godine. Tokom svog postojanja LP Duo je stekao reputaciju jednog od najboljih domaćih ansambala, ali svetski poznatog klavirskog dua. Ansambl se pored mnogobrojnih nagrada i priznanja može pohvaliti i zavidnim brojem nastupa širom sveta, na renomiranim muzičkim scenama poput Karnegi hola u Njujorku, Kenedi centra u Vašingtonu, NUS-a u Singapuru, Kraljevske danske opere i pozorišta u Kopenhagenu i drugih. LP Duo se bavi i komponovanjem muzike za pozorište, TV i film. Pored navedenog ansambl uspešno pomera granice muzike i umetničkog stvaralaštva. Jedni su od pokretača internacionalnog umetničko-naučnog projekta Kvantna muzika u okviru kojega su izumeli i hibridni klavir koji spaja akustične klavire sa elektronskom muzikom i kreira niz novih mogućnosti izvođenja i kreiranja muzike.Na nastupu u Kragujevcu LP Duo će pored dela I. Božičevića, L. Perin i K. Helvega, premijerno izvesti i deo autorske muzike sa novog albuma Duality u izdanju Universal Music Group.

Organizatori pozivaju sugrađane da ne propuste ovaj, najblaže rečeno, magični koncert ansambla koji svojom posebnom harizmom i energijom osvaja svaku publiku pred kojom nastupa. Kao preporuku za ovaj koncert dovoljno je navesti kritiku koju su dobili nakon izvođenja u Karnegi holu: Elegancija klasike, sloboda džeza i snaga rokenrola.

Koncert se održava u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo sufinansiranje. Podršku manifestaciji su pružili i Filološko-umetnički fakultet, Muzička škola dr Miloje Milojević, Muzički centar Kragujevac, Muzička omladina Kragujevca, portal Prviprvinaskali.com i drugi prijatelji. 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html