Ispod površine - izložba za suočavanje, u Kragujevcu

Ispod površine - izložba za suočavanje, u Kragujevcu

Umetnička produkcijska grupa "Šokart" poziva na pažnju i suočavanje, na otvaranje multimedijalne izložbe "Ispod površine" u TC Plaza u sredu 25. januara u 12 časova.

Kroz fotografije je predstavljena sudbina majke koja je rodila u zatvoru, majke sa detetom u Materinskom domu, samohrane majke, majke obolele od raka i žene žrtve nasilja.

Sa ciljem da njihove priče dopru do šire javnosti, fotografije života ovih žena, praćene njihovim audio pričama, omogućiće posetiocima učešće u projektu kroz interaktivnu ruku komentara. Ujedno, ovo je i poziv društvu na pažnju i suočavanje, eksperiment naše otvorenosti za druge, kao i želje da nešto primetimo i promenimo.

Učešće Kragujevčana daje dodatnu vrednost, pokazuje našu otvorenost za druge i želju da nešto primetimo i promenimo, poruka je autora fotografija izložbe Marije Ćalić Šuica i autora audio-video dela izložbe i TV-serijala Olivera Miloš Todorović.

- Ovim projektom proveravamo ljudsku empatiju i ukazujemo javnosti na značaj brojnih problema koji često ostaju nepravedno zapostavljeni.

Pre Kragujevca, gde je otvorena do 30. januara, izložba je bila predstavljena u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Projekat, pored izložbe, obuhvata i emitovanje televizijskog serijala (RTV1 u 17:25 od 4. februara) i pokreće ključno pitanje: Kako državnim mehanizmima poboljšati položaj žena, majki i dece iz osetljivih, ugroženih grupa i sprečiti da se reprodukuje lanac socijalne isključenosti?

Projekat "Ispod površine" podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

GALERIJA PPNS

SHOCK ART SAJT 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari