Ispod površine - izložba za suočavanje, u Kragujevcu

Ispod površine - izložba za suočavanje, u Kragujevcu

Umetnička produkcijska grupa "Šokart" poziva na pažnju i suočavanje, na otvaranje multimedijalne izložbe "Ispod površine" u TC Plaza u sredu 25. januara u 12 časova.

Kroz fotografije je predstavljena sudbina majke koja je rodila u zatvoru, majke sa detetom u Materinskom domu, samohrane majke, majke obolele od raka i žene žrtve nasilja.

Sa ciljem da njihove priče dopru do šire javnosti, fotografije života ovih žena, praćene njihovim audio pričama, omogućiće posetiocima učešće u projektu kroz interaktivnu ruku komentara. Ujedno, ovo je i poziv društvu na pažnju i suočavanje, eksperiment naše otvorenosti za druge, kao i želje da nešto primetimo i promenimo.

Učešće Kragujevčana daje dodatnu vrednost, pokazuje našu otvorenost za druge i želju da nešto primetimo i promenimo, poruka je autora fotografija izložbe Marije Ćalić Šuica i autora audio-video dela izložbe i TV-serijala Olivera Miloš Todorović.

- Ovim projektom proveravamo ljudsku empatiju i ukazujemo javnosti na značaj brojnih problema koji često ostaju nepravedno zapostavljeni.

Pre Kragujevca, gde je otvorena do 30. januara, izložba je bila predstavljena u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Projekat, pored izložbe, obuhvata i emitovanje televizijskog serijala (RTV1 u 17:25 od 4. februara) i pokreće ključno pitanje: Kako državnim mehanizmima poboljšati položaj žena, majki i dece iz osetljivih, ugroženih grupa i sprečiti da se reprodukuje lanac socijalne isključenosti?

Projekat "Ispod površine" podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

GALERIJA PPNS

SHOCK ART SAJT 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html