Izložba vaskršnjih jaja, ikona i hlebova

Izložba vaskršnjih jaja, ikona i hlebova

Izložba vaskršnjih jaja, ikona i hlebova biće otvorena u Kući prote Miloja Barjaktarevića (Svetozara Markovića 21) u utorak 11. aprila u 12 časova, a traje do 20. aprila.

Vaskrs je danas i za svakog pravoslavnog hrišćanina ono što je vekovima bio za svakog ko se nazvao tim uzvišenim imenom - izvor duhovne radosti, smisao zemaljskog života. Najradosniji hrišćanski praznik koji je najdublje utkan u život svake ljudske duše, svake porodice svih hrišćanskih naroda, navode organizatori izložbe iz kulturno-istorijskog centra "Srpska kruna".

PRVI PRVI NA SKALI Izlozba vaskrsnjih jaja, ikona i hlebova 2017

Ispunjeni osećanjima i lepotom neprekinute tradicije ukrašavanja jaja uoči Vaskrsa, u ovom centru se javila potreba da se sačini velika kolekcija umetničkih oslikanih jaja koja se organizuje već osamnaest godina.

"Srpska kruna" je osnovana sa idejom da bude čuvar tradicionalne i duhovne baštine srpskog naroda, razvija osećanje za izvorno narodno stvaralaštvo, nacionalnu kultruru i lepotu duhovnih i umetničkih vrednosti. Okuplja i predstavlja umetnike svih generacija - ikonopisce, zanatlije iz čitave Srbije čija nadahnuća, slikarska tehnika, estetski pristup i veština zadivljuju. Njihova dela su zavidna po broju i kvalitetu, posebno sa temom iz narodnog života, kao i ona koja nose pečat istorijske tematike. 

Izložba će biti organizovana i u Temišvaru, Parizu, Beču, Mariboru. 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari