Izložba vaskršnjih jaja, ikona i hlebova

Izložba vaskršnjih jaja, ikona i hlebova

Izložba vaskršnjih jaja, ikona i hlebova biće otvorena u Kući prote Miloja Barjaktarevića (Svetozara Markovića 21) u utorak 11. aprila u 12 časova, a traje do 20. aprila.

Vaskrs je danas i za svakog pravoslavnog hrišćanina ono što je vekovima bio za svakog ko se nazvao tim uzvišenim imenom - izvor duhovne radosti, smisao zemaljskog života. Najradosniji hrišćanski praznik koji je najdublje utkan u život svake ljudske duše, svake porodice svih hrišćanskih naroda, navode organizatori izložbe iz kulturno-istorijskog centra "Srpska kruna".

PRVI PRVI NA SKALI Izlozba vaskrsnjih jaja, ikona i hlebova 2017

Ispunjeni osećanjima i lepotom neprekinute tradicije ukrašavanja jaja uoči Vaskrsa, u ovom centru se javila potreba da se sačini velika kolekcija umetničkih oslikanih jaja koja se organizuje već osamnaest godina.

"Srpska kruna" je osnovana sa idejom da bude čuvar tradicionalne i duhovne baštine srpskog naroda, razvija osećanje za izvorno narodno stvaralaštvo, nacionalnu kultruru i lepotu duhovnih i umetničkih vrednosti. Okuplja i predstavlja umetnike svih generacija - ikonopisce, zanatlije iz čitave Srbije čija nadahnuća, slikarska tehnika, estetski pristup i veština zadivljuju. Njihova dela su zavidna po broju i kvalitetu, posebno sa temom iz narodnog života, kao i ona koja nose pečat istorijske tematike. 

Izložba će biti organizovana i u Temišvaru, Parizu, Beču, Mariboru. 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html