Javna projekcija radova polaznika letnje filmske radionice (FRKA)

Javna projekcija radova polaznika letnje filmske radionice (FRKA)

Javna projekcija radova polaznika letnje filmske radionice (FRKA) biće održana na velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra u nedelju 21. avgusta od 19 časova i 30 minuta. Nakon tri nedelje rada, iste večeri biće dodeljeni sertifikati i udarena poslednja klapa letnje FRKE 2016.

FRKA je projekat intenzivne letnje radionice u Kragujevcu koja polaznike uči svim aspektima stvaranja flma, kao i razvoja flmske umetnosti i srodnih vidova stvaralaštva (televizijskog, video igrica, interneta).

Tokom trajanja radionice predavači su bili scenarista i reditelj Gordan Matić, dramaturg i scenarista Dunja Petrović, direktor fotografije Dušan Ivanović, organizator i producent Vladimir Vasiljević, producent Filip Đorić, reditelj Vojin Vasović, kao i snimatelj i dizajner zvuka Slobodan Mihajlović, asistent Luka Barajević, montažer Nataša Pantić, kompozitori Marko Matović i Srđan Vasić.

Svi pomenuti su, osim održanih teorijskih predavanja, učestvovali kao mentori u praktičnom radu polaznika, kako bi im pomogli da naprave što je moguće kvalitetnije filmove u okviru radionice.

Polaznici su se upoznali sa istorijom, teorijom i tehnologijom filma, počeli su rad na svojim scenarijima, prošavši kroz sve faze pisanja, od ideje, sinopsisa, preko tritmenta, scenosleda... Naučili su vrste kadrova i kako se kadrira, i stekli znanja o organizaciji filmske ekipe, obezbeđivanju i raspodeli budžeta.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Fakulteta dramskih umetnosti, Knjaževsko-srpskog teatra i lokalne samouprave grada Kragujevca.

FRKA SAJT, FB STRANA/PROFIL 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari