Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

20.02.2020

Knjaževsko-srpski teatar: Blitva i krompir

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCUPredstava "Blitva i krompir", po tekstu Zoltana Egrešija, u režiji Marka Misirače, biće izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru u utorak 20. februara od 20 časova.

U predstavi igraju: Mladen Knežević, Čedomir Štajn i Dušan Stanikić.

"Pozorišni komad Blitva i krompir mađarskog pisca Zoltana Egrešija izuzetno je igran i popularan komad poslednje decenije u mnogim pozorištima Istočne Evrope. Savremena tragikomedija o trojici prijatelja zapravo je priča o dva gubitnika koji će pokušati da uzurpiraju planove svog uspešnijeg kolege, što iz zavisti, što u cilju preotimanja voljene žene. Iza ove duhovite i životne priče kriju se mnogi neuspesi savremenog doba, i životni i poslovni: izgubljene ljubavi, uništeni snovi o sreći, nemoć da preuzmemo život u svoje ruke, slabost da prevaziđemo prepreke koje su nas slomile. Tri glavna junaka, Sapun, Umetnik i Laki, u ulogama fudbalskih sudija neke od nižih liga našeg bednog fudbala, pokazaće nam kako se zapravo u svakom od njih, kao u nekom ogledalu, možemo povremeno prepoznati. Na kraju nema hepienda ni za jednog od likova, ali nema ni velike poruke - osim da život prihvatimo onakvim kakav je i povremeno porazgovaramo sami sa sobom, možda problem nije uvek izvan nas."

Marko Misirača

Zoltan Egreši (Zoltán Egressy), mađarski pisac i pesnik, rođen je u Budimpešti 2. avgusta 1967. godine. Diplomirao je mađarsku istoriju 1990. godine. Godine 1998. u budimpeštanskom pozorištu "Jožef Katona" izveden je njegov komad Portugalija koji se zadržao na repertoaru 20 godina i postao jedna od najizvođenijih predstava ovog pozorišta. Dve godine posle premijere, komad je doživeo i filmsku verziju. Mnogobrojni njegovi komadi igrani su u Mađarskoj i u inostranstvu: Engleskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Austriji, Češkoj itd. Komad Blitva i krompir izveden je u Engleskoj u Nju end teatru pod nazivom Spinach’n’Chips, a u Mađarskoj je dobio i filmsku verziju pod nazivom Ofsajd. Drugi značajni komadi: Plavo, plavo, plavo, Tri kovčega, Izgubljeni raj, 4h100, Anđeoski izaslanik, Slatke godine.

Autorsku ekipu čine: Judit Ferenc - prevod teksta, Jelena Janjatović - kostim, Branislav Popović - muzika, Ana Kolbjanova - scenografija, Marija Rakočević - pomoćnik reditelja.

Premijera je izvedena 16. januara.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar