Knjaževsko-srpski teatar: Moje bivše, moji bivši

Knjaževsko-srpski teatar: Moje bivše, moji bivši

Predstava "Moje bivše, moji bivši" biće 51. put izvedena na sceni "Joakim Vujić" Knjaževsko-srpskog teatra u subotu 9. decembra od 20 časova.

Igraju

  • Toma: Miloš Krstović
  • Ejmi: Isidora Rajković
  • Saša: Katarina Mitrović
  • Alison: Nađa Maršićević/Ana Todorović Dialo
  • Kalvin: Dušan Stanikić
Režiju, adaptaciju teksta, scenografiju i izbor muzike uradila je Slađana Kilibarda. Rođena je u Zagrebu, a nakon gimnazije diplomirala je na zagrebačkom PMF, radila je kao srednjoškolski profesor i bavila se dramskom pedagogijom. Diplomirala je i pozorišnu režiju na FDU u Beogradu, u klasi profesora Egona Savina i Ivane Vujić. Bila je asistent režije na deset predstava u Srbiji i Hrvatskoj, za Radio Beograd režirala je ukupno sedam radio-drama. Pisala je za pozorišne časopise. Od marta 2011. godine obavlja funkciju umetničkog savetnika u NP „Toša Jovanović” Zrenjanin.

Trenutno interplanetarni hit „Somebody That Used To Know” australijskog pevača Gotyea (i pevačice Kimbre), bio je inicijalna kapisla za „plovidbu” kroz ovaj naoko jednostavan, ali značenjski i strukturalno veoma usložnjen dramski tekst mladog škotskog dramatičara D. C. Jacksona. Iako označen kao komedija, za mene je kao reditelja pri prvom čitanju imao i snažnu dramsku strukturu, čak pomalo i neke elemente melodrame, tako da sam u radu sa glumcima, uz suptilni pristup komici ovog teksta, pokušala da unesem i moje lične stavove o tome na koji način i kako se u današnjem vremenu doživljava ljubav, kako žive mladi ljudi vezani za par punktova oko kojih se odvija njihova egzistencija, koliko smo barijerama (koje izgledaju poput stubića u nekom muzeju ili na crvenom tepihu) odvojeni jedni od drugih, kako percipiramo naše roditelje (ili oni nas) i kako tretiramo pitanje vlastitog roditeljstva tj. činjenice da jednog dana (možda) treba da postanemo roditelji, ne samo da bismo produžili vrstu, već i obogatili svoje tehnološkim dostignućima i opštim otuđenjem ispražnjene živote.

Premijera predstava "Moje bivše, moji bivši" izvedena je 6. novembra 2012. godine. 

Portal PRVI PRVI NA SKALI i KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR poklanjaju 3x2 ulaznice prvim posetiocima koji do subote u 18 časova kao komentar ispod ovog članka na portalu navedu bar još jednu predstavu KST u kojoj ulogu tumači Miloš Krstović. U formu za komentar uneti važeću el. adresu kako bi bila iskorišćena za slanje informacije o preuzimanju poklon-karata. 

REPERTOAR KST

PRVI PRVI NA SKALI Knjazevsko-srpski teatar Cene ulaznica


KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANA, TVITER 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari