Knjaževsko-srpski teatar: Princip Superstar (Mesečari)

Knjaževsko-srpski teatar: Princip Superstar (Mesečari)

Predstava Knjaževsko-srpskog teatra "Princip Superstar (Mesečari)", u režiji Nebojše Bradića, prvi put je na repertoaru u ovoj godini u četvrtak 4. februara od 20 časova.

Događa se u Srbiji u bliskoj budućnosti. Svaka sličnost sa ljudima i događajima je slučajna

"Okrugli datumi i godišnjice pozivaju na presabiranje, a u gorem slučaju na naknadnu pamet. Kada govorimo o Velikom ratu, pitamo se zar nije sve moglo da ispadne drugačije? Predstava se bavi istorijom, ali ne da bi kritikovala ono što je bilo. Mi kritikujemo budućnost. U vremenu smo kada se govori o sukobima koji se dešavaju na Bliskom Istoku i u srcu Evrope koji najavljuju Treći svetski rat. Pitanje rata danas je isuviše živo da bismo preko njega prošli evokacijom onoga šta je bilo pre 100 godina" - rekao je Bradić.

Bradić predstavu "Princip Superstar" žanrovski određuje kao komad sa glumom, pevanjem i igranjem. U predstavi, za koju je kostimografiju uradila Ivanka Jevtović, a muziku Dragoslav Tanasković, igraju: Isidora Rajković, Đorđe Đoković, Katarina Mitrović, Nikola Milojević, Miloš Krstović, Dušan Stanikić, Marina Perić, Milić Jovanović, Miodrag Pejkovi, Aleksandar Milojević, Saša Pilipović, Jasmina Dimitrijević, Nenad Vulević i devojčice Ana Milojević/Jovana Mališić.

REPERTOAR KST

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITER


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari