Knjaževsko-srpski teatar: ’Svima i za sve’ - Divna Ljubojević

Knjaževsko-srpski teatar: ’Svima i za sve’ - Divna Ljubojević

Divna Ljubojević i njen hor Melodi održaće koncert u Knjaževsko-srpskom teatru u nedelju 29. maja od 20 časova, u okviru turneje "Svima i za sve" koja će do kraja godine obuhvatiti sve veće gradove Srbije.

Nakon što je nedavno ispunila beogradski Sava centar i Novosadsku sinagogu, Divna će turnejom "Svima i za Sve" u drugim renomiranim koncertnim dvoranama nastaviti da obeležava 25 godina rada svoga hora Melodi i promoviše novi CD "Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka" (PGP RTS).

"Repertoar bi trebalo da je stvar inspiracije publikom, atmosferom, prostorom u kome se peva. Ali naravno, osnovni repertoar je sličan onom iz Sava centra i Sinagoge. Pevala sam već u Kragujevcu, protekle dve i po decenije, ali se radujem ponovnom susretu sa starom i novom publikom! Očekujem da se posle koncerata druženjima bolje upoznamo", poručuje Divna.

Gostovanje u Kragujevcu biće posebno po tome što će Divna posle nastupa potpisivati kupljene CD-ove "Antologija", a za publiku će biti priređen i prigodni koktel, zahvaljujući pokrovitelju koncerata Mlekari Šabac i prijatelju koncerata Vinariji Acumincum.

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku "Melodi". Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solisticke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 25 muzičkih izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

CD “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“ PGP RTS objavio je početkom marta i predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepša dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. “Antologija” je njeno prvo izdanje za nacionalnu kuću PGP RTS.

“Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati – to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja se može dogoditi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika“, smatra ugledni novinar i publicista Petar Peca Popović. 

Ulaznica košta 1.000 dinara na blagajni Knjaževsko-srpskog teatra i Doma omladine Kragujevca. 

Foto: Nebojša Babić 

Tribina mali baner

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari