Knjaževsko-srpski teatar: U stvari, teatar

Knjaževsko-srpski teatar: U stvari, teatar

Predstava "U stvari, teatar" Dragane Bošković, u režiji Andree Ade Lazić, biće izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru u subotu 12. marta u 20 časova.

* * *

U pozorištu smo svi porodica. Kada se dogodi uspeh, delimo ga na ravne časti. Кada ne uspemo, svako pati za sebe, smatrajući da je samo on kriv. Najveći deo neprijatnosti zbog komešanja publike i "izlaznosti" iz pozorišne sale za vreme predstave, pada na glumca. Zato, glumac se grčevito bori za značenje, tačnost i istinitost u svojoj ulozi. A reditelj ima drugu muku. Mi, reditelji, mi bismo da svoju, često apstraktnu misao ulijemo u glumački habitus, da ga (pre)oblikujemo po svojoj zamisli. Мnogo toga prosto podrazumevamo. Pozorište boli. Čak i kada je komedija u pitanju.

"U stvari, teatar" je duodrama za veliku rediteljku, koja je i pisac komada, i njenu omiljenu glumicu, koja treba da tumači glavnu ulogu.

"Dve daske i jedna strast", rekao je Lope de Vega za teatar. U stvari, dve strasti!

Andrea Ada Lazić, Kragujevac 10. februar 2016. godine

Uлоге:

 • NADEŽDA, slavni pisac i reditelj - Nada Jurišić
 • DŽESI, popularna glumica - Jasmina Dimitrijević
 • Scenski pokret: Ferid Karajica
 • Scenograf: Milivoje Štulović
 • Kostimograf: Jelena Janjatović
 • Kompozitor: Dragoslav Tanasković
 • Inspicijent: Rada Jovanović
 • Šef scenske tehnike: Saša Đorđević
 • Rekviziter: Marija Vujačić
 • Garderober: Mirjana Todorović
 • Svetlo: Nikola Manić
 • Ton: Ivan Filipović
 • Šminka: Marija Kurćubić 

REPERTOAR KST 

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITER 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html