Knjaževsko-srpski teatar: Zvala se Lorelaj

Knjaževsko-srpski teatar: Zvala se Lorelaj

Duodrama "Zvala se Lorelaj", u režiji Aleksandra Milojevića, koju izvode Marija Rakočević i Bogdan Milojević, na repertoaru Knjaževsko-srpskog teatra je u sredu 22. novembra od 20 časova.

Igraju:

  • Lorelaj/Elza - Marija Rakočević
  • Vil - Bogdan MilojevićDuodrama je nastala kombinovanjem motiva četiri dramska teksta Izraela Horovica: "Školice", "Strelište", "Akrobate" i "Scenska uputstva". Govori o posledicama jedne ljubavne veze, o susretu bivših ljubavnika posle mnogo vremena. Tu isplivava šta je bilo, kako jeste i kako je moglo da bude. Jedna sasvim obična priča između dvoje ljudi koji dele prošlost i kojima je ta prošlost odredila budućnost.

Predstava "Zvala se Lorelaj“ je 1997. godine bila na repertoaru pozorišta Joakim Vujić, sa Vladanom Živkovićem i Marinom Perić Stojanović u naslovnim ulogama, dok je reditelj bio Miroslav Trifunović. Nosilac čitavog projekta je bio glumac Vladan Živković. Predstava je bila uspešna i ispred svog vremena, o čemu svedoče i dobre kritike.

Današnje izvođenje nije obnova stare, već drugačije čitanje i tumačenje istog teksta.

Izrael Horovic (1939) je američki pisac, reditelj i glumac. Baveći se i filmom i pozorištem napisao je preko 70 pozorišnih dela koja su prevedena i igrana na preko 30 jezika širom sveta.

Broj mesta je ograničen, a ulaznice po ceni od 200 dinara mogu da se obezbede u KST. Radno vreme blagajne je od 10 do 14 i od 18 do 20 časova, svakog dana sem nedeljom.

PRVI PRVI NA SKALI Knjazevsko-srpski teatar Zvala se Lorelaj

Režija: Aleksandar Milojević
Inspicijent: Aleksandar Miloradović
Scenske borbe: Dobrica Rakočević
Šef tehnike: Saša Đorđević
Dizajn plakata: Marija Milosavljević
Fotografije: Ivana Stojanović

Premijera je izvedena 26. maja.

REPERTOAR KST

ZVALA SE LORELAJ FB STRANA
KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITER 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari