Konak kneza Mihaila: Peščana priča - Ksenija Simonova

Konak kneza Mihaila: Peščana priča - Ksenija Simonova

Izložba "Peščana priča - Živi Srbijo!" ruske umetnice Ksenije Simonove, koja je osvojila svetsku publiku svojim posebnim talentom slikanja peskom biće otvorena u Konaku kneza Mihaila Narodnog muzeja u utorak 7. marta u 18 časova.

Jedinstveni radovi ove slikarke i grafičara biće predstavljeni publici i u Beogradu (galerijia "Progres", 20. februar-2. mart), Kikindi (1-24. april), Novom Sadu (25. april-20. maj).

Ksenija Simonova je u više navrata u intervjuima istakla da su Srbi veliki narod beskrajno talentovan i vedrog duha. Ideja stvaranja radova i animacija iz serije koju će predstaviti Srbiji nastala je odavno, ali je uspela da je realizuje tek pošto je posetila Srbiju.

Peščana priča govori o životu velike zemlje koja čuva svoju veru, poštuje pretke i koja je sposobna da se raduje i peva uprkos problemima sa kojima se suočava. "Peščana priča je nastala nakon što sam proputovala mananstire i gradove Srbije, zauvek zavolevši tu zemlju i njene neverovatne ljude" - kaže umetnica.

Početkom 2009. godine, slučajno saznavši za audiciju prve sezone projekta "Ukrajina ima talenat", Simonova je odlučila da se prijavi i učestvuje u šouu. Osmominutna priča o Velikom otadžbinskom ratu dobila je drugi naziv "Rekvijem od peska" i postala internet-fenomen, prikupivši za jedan dan preko dva miliona pregleda na Jutjubu. Do danas je taj video pregledalo preko 40 miliona korisnika.

Simonova je nastupala u preko 40 zemalja sveta, od londonskog Rojal Albert hola do Sidnejske opere, bila je počasni gost značajnih manifestacija - od svečane ceremonije zatvaranja Letnjih olimpijskih igara Specijalne olimpijade u Atini 2011. do gala-koncerta Jutjub Simfonijskog orkestra u Sidnejskoj operi. Od 2009. godine do 2014. stvorila je i prikazala preko 300 peščanih animacija. Organizator izložbe je, uz Narodni muzej Kragujevac, Udruženje "Srpski kod". 

Izložba u Konaku kneza Mihaila traje do 21. marta

Izvori: Ruska reč, Portal PPNS 

KSENIYA SIMONOVA SAJT, FB STRANA, TVITER, JUTJUB
NARODNI MUZEJ SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html