Konvivium muzikum 16/17: Koncert Jurija Kota

Konvivium muzikum 16/17: Koncert Jurija Kota

Ukrajinski pijanista Jurij Kot održaće solistički koncert u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u ponedeljak 9. januara od 20 časova, u okviru koncertne sezone koju organizuje Udruženje građana "Konvivium muzikum".

Na programu su Betovenove Sonate op. 10, a ulaz za posetioce je slobodan.

Jurij Kot (1965, Krasnoarmejsk) je laureat nacionalnih i međunarodnih takmičenja, zaslužni umetnik Ukrajine, nastavnik na Nacionalnoj muzičkoj akademiji Ukrajine u Kijevu.

Specijalnu srednju muzičku školu u Kijevu završio je 1984, nakon čega je na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Kijevu završio osnovne i magistarske studije, u klasi profesora V. Kozlova.

Kao solista nagrađivan je na takmičenjima Lisenko (Kijev 1988), Rajmanjinova (Moskva 1990) i Prokofjeva (Sankt Peterburg 1992), a kao član dua sa Irenom Aleksejčuk na takmičenjima "Zlatna jesen" (Hmeljnicki 1992), ARD (Minhen 1996) i Dranofa (Majami 1997).

Kao solista ili član dua sa Irinom Aleksjčuk nastupao je širom Ukrajine kao i u Rusiji, Belorusiji, Litvaniji, Kazahstanu, Azarbejdžanu, Moldaviji, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Poljskoj, Nemačkoj, Japanu, Francuskoj, Italiji, Španiji i Portugaliji izvodeći programe u kojima su bile kompozicije autora različitih epoha i muzičkih pravaca.Nastupao je sa simfonijskim orkestrima u Ukrajini, Rusiji, Nemačkoj, Americi i Japanu.

Ima dugogodišnju saradnju sa Ukrajinskim radijom za koji je ostvario brojne snimke, od kojih su mnogi trajni. Snimao je za radijske i televizijske stanice u Ukrajini, Srbiji, Nemačkoj i Americi.

Učestvovao je na brojnim festivalim u Ukrajini, Rusiji, Americi, Belorusiji, Slovačkoj, Poljskoj...

Od 1994. nastavnik je na Nacionalnoj muѕičkoj akademiji Ukrajine u Kijevu.

Počasnim zvanjem Zaslužni umetnik Ukrajine nagrađen je 1995. godine.

PROGRAM

L. Van Betoven (1770–1827)

Sonata op 10 br 1 ce-mol
Allegro molto e con brio
Adagio molto
Prestissimo

Sonata op 10 br 2 Ef-dur
Allegro
Allegretto
Presto

Sonata op 10 br 3 De-dur
Presto
Largo e mesto
Menuetto: Allegro
Rondo: Allegro CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html