Konvivium muzikum 16/17: Koncert Jurija Kota

Konvivium muzikum 16/17: Koncert Jurija Kota

Ukrajinski pijanista Jurij Kot održaće solistički koncert u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u ponedeljak 9. januara od 20 časova, u okviru koncertne sezone koju organizuje Udruženje građana "Konvivium muzikum".

Na programu su Betovenove Sonate op. 10, a ulaz za posetioce je slobodan.

Jurij Kot (1965, Krasnoarmejsk) je laureat nacionalnih i međunarodnih takmičenja, zaslužni umetnik Ukrajine, nastavnik na Nacionalnoj muzičkoj akademiji Ukrajine u Kijevu.

Specijalnu srednju muzičku školu u Kijevu završio je 1984, nakon čega je na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Kijevu završio osnovne i magistarske studije, u klasi profesora V. Kozlova.

Kao solista nagrađivan je na takmičenjima Lisenko (Kijev 1988), Rajmanjinova (Moskva 1990) i Prokofjeva (Sankt Peterburg 1992), a kao član dua sa Irenom Aleksejčuk na takmičenjima "Zlatna jesen" (Hmeljnicki 1992), ARD (Minhen 1996) i Dranofa (Majami 1997).

Kao solista ili član dua sa Irinom Aleksjčuk nastupao je širom Ukrajine kao i u Rusiji, Belorusiji, Litvaniji, Kazahstanu, Azarbejdžanu, Moldaviji, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Poljskoj, Nemačkoj, Japanu, Francuskoj, Italiji, Španiji i Portugaliji izvodeći programe u kojima su bile kompozicije autora različitih epoha i muzičkih pravaca.Nastupao je sa simfonijskim orkestrima u Ukrajini, Rusiji, Nemačkoj, Americi i Japanu.

Ima dugogodišnju saradnju sa Ukrajinskim radijom za koji je ostvario brojne snimke, od kojih su mnogi trajni. Snimao je za radijske i televizijske stanice u Ukrajini, Srbiji, Nemačkoj i Americi.

Učestvovao je na brojnim festivalim u Ukrajini, Rusiji, Americi, Belorusiji, Slovačkoj, Poljskoj...

Od 1994. nastavnik je na Nacionalnoj muѕičkoj akademiji Ukrajine u Kijevu.

Počasnim zvanjem Zaslužni umetnik Ukrajine nagrađen je 1995. godine.

PROGRAM

L. Van Betoven (1770–1827)

Sonata op 10 br 1 ce-mol
Allegro molto e con brio
Adagio molto
Prestissimo

Sonata op 10 br 2 Ef-dur
Allegro
Allegretto
Presto

Sonata op 10 br 3 De-dur
Presto
Largo e mesto
Menuetto: Allegro
Rondo: Allegro CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari