Konvivium muzikum 16-17: Koncert Lenke Petrović

Konvivium muzikum 16-17: Koncert Lenke Petrović

Mlada harfistkinja Lenka Petrović održaće koncert u sali Prve kragujevačke gimnazije u petak 10. februara od 20 časova, u okviru koncertne sezone koju organizuje Udruženje građana "Konvivium muzikum".

PROGRAM

  • D. Skarlati: Sonata K.380 u E-duru i Sonata K.9 u d-molu
  • J. S. Bah: Fuga za orgulje BWV 539
  • P. Hindemit: Sonata za harfu
  • E. Renie: Kontemplacija
  • K. Debisi: Prva arabeska
  • E. A. Valter-Kune: Fantazija na teme iz opere Evgenije Onjegin P. I. ČajkovskogLenka Petrović rođena je 1995. godine u Beogradu. Muzičku školu "Stanković" završila je 2013. godine kao đak generacije u klasi profesorke Staše Mirković Grujić sa kojom nastavlja studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je student četvrte godine osnovnih akademskih studija harfe.

Tokom školovanja je ostvarila zapažene rezultate na brojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima: prve nagrade na takmičenjima UFAM u Francuskoj (2005) i "Petar Konjović" (2011. i 2015.) u Srbiji, kao i četvrta nagrada na takmičenju Ksenija Erdelji u Sankt Petersburgu (2012.). Na takmičenju "Petar Konjović" 2013. i 2015. godine osvojila je stipendije organizacije HarpMasters iz Švajcarske. Posebno se izdvaja nedavno osvojena treća nagrada i specijalna nagrada za najbolje izvođenje nove kompozicije na jednom od najprestižnijih takmičenja za harfiste u Blumingtonu (SAD).

Lenka je učestvovala na međunarodnim festivalima harfe u Beogradu, Zagrebu i Moskvi i nastupala u svim relevantnim muzičkim salama Srbije.

Ulaz na koncert je slobodan.


CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html