Konvivium muzikum 16-17: Koncert Lenke Petrović

Konvivium muzikum 16-17: Koncert Lenke Petrović

Mlada harfistkinja Lenka Petrović održaće koncert u sali Prve kragujevačke gimnazije u petak 10. februara od 20 časova, u okviru koncertne sezone koju organizuje Udruženje građana "Konvivium muzikum".

PROGRAM

  • D. Skarlati: Sonata K.380 u E-duru i Sonata K.9 u d-molu
  • J. S. Bah: Fuga za orgulje BWV 539
  • P. Hindemit: Sonata za harfu
  • E. Renie: Kontemplacija
  • K. Debisi: Prva arabeska
  • E. A. Valter-Kune: Fantazija na teme iz opere Evgenije Onjegin P. I. ČajkovskogLenka Petrović rođena je 1995. godine u Beogradu. Muzičku školu "Stanković" završila je 2013. godine kao đak generacije u klasi profesorke Staše Mirković Grujić sa kojom nastavlja studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je student četvrte godine osnovnih akademskih studija harfe.

Tokom školovanja je ostvarila zapažene rezultate na brojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima: prve nagrade na takmičenjima UFAM u Francuskoj (2005) i "Petar Konjović" (2011. i 2015.) u Srbiji, kao i četvrta nagrada na takmičenju Ksenija Erdelji u Sankt Petersburgu (2012.). Na takmičenju "Petar Konjović" 2013. i 2015. godine osvojila je stipendije organizacije HarpMasters iz Švajcarske. Posebno se izdvaja nedavno osvojena treća nagrada i specijalna nagrada za najbolje izvođenje nove kompozicije na jednom od najprestižnijih takmičenja za harfiste u Blumingtonu (SAD).

Lenka je učestvovala na međunarodnim festivalima harfe u Beogradu, Zagrebu i Moskvi i nastupala u svim relevantnim muzičkim salama Srbije.

Ulaz na koncert je slobodan.


CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari