Konvivium muzikum 17/18: Pavel Kačnov (Ukrajina), klavir

Konvivium muzikum 17/18: Pavel Kačnov (Ukrajina), klavir

Koncertnu sezonu "Konvivium muzikum 17/18" otvara mladi ukrajinski pijanista Pavel Kačnov koji nastupa u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u utorak 5. septembra od 20 časova.

Ovaj umetnik je svoje obrazovanje stekao na Muzičkoj akademiji "Čajkovski" u Kijevu, a trenutno je na postdiplomskim studijama na Univerzitetu muzike i izvođačkih umetnosti u Beču, u klasi profesora O. Majsenberga. Nosilac je mnogih prvih nagrada na internacionalnim takmičenjima širom sveta. Pored solističkih nastupa, Kačnov često nastupa i kao član kamernih sastava. Od 2014. godine bavi se i pedagoškim radom kao predavač na Konzervatorijumu "Prajner" u Beču.

Ulaz na koncert je slobodan, a na programu će biti dela Šumana, Rahmanjinova i Lista.

Koncert u organizaciji Udruženja građana "Konvivium muzikum" održava se uz pomoć grada Kragujevca.

PROGRAM

  • R. Šuman – Karneval op. 9
  • S. Rahmanjinov – Prelidi op. 23 br. 3, 5 i 7
  • F. List – Dolina Oberman; Petrarkin sonet br. 104; Rapsodija br. 6BIOGRAFIJA

Pavel Kačnov (klavir) rođen je u Kijevu (Ukrajina). Svoje visoko muzičko obrazovanje stekao je na Nacionalnoj muzičkoj akademiji "Čajkovski" u Kijevu. Od 2009. godine je na postdiplomskim studijama na Univerzitetu muzike i izvođačkih umetnosti u Beču, u klasi profesora O. Majsenberga.

Nosilac je prvih nagrada sa internacionalnih takmičenja kao što su: "A. Karamanov" i "Syniy ptah" (Ukrajina); 8. Internacionalno takmičenje pijanista "Villa de Capdepera", (Španija); Internacionalno takmičenje Sergej Prokofjev i Internacionalno takmičenje Tanjejv (Rusija).

Od 2006 do 2012. godine održao je veliki broj koncertnih turneja u Nemačkoj, Poljskoj, Španiji, Ukrajini i Švajcarskoj sa Nacionalnom filharmonijom Ukrajine i Simfonijskim orkestrom Balearskih ostrva (Španija). Godine 2009. je debitovao kao dirigent u Velikoj sali Kijevske nacionalne filharmonije.

Tokom 2014. godine osvojio je drugo mesto na klavirskom takmičenju "Delija Stajnberg" u Španiji i treća mesta na "Neue Sterne" pijanističkom takmičenju u Nemačkoj i "Parnasoss" takmičenju u Meksiku. Na "Città di Cantù", internacionalnom takmičenju za klavir i orkestar u Italiji, dve godine za redom osvaja nagrade: 2016. prvo mesto u kategoriji romantični koncert i 2017. drugo mesto u kategoriji klasični koncert. Ove godine osvaja i prvu nagradu i nagradu publike na Internacionalnom konkursu pijanista u Lionu.

Pavel Kačnov često nastupa kao solista i kao član kamernih ansambala, a bavi se i pedagoškim radom kao predavač na Prajner konzervatorijumu u Beču od 2014. godine.

PRILOG RTK

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html