Konvivium muzikum 17/18: Pobednik 48. Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine Beograd

Konvivium muzikum 17/18: Pobednik 48. Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine Beograd
Koncert pobednika 48. Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine Beograd biće održan u Galeriji Narodnog muzeja u subotu 31. marta od 20 časova, u okviru koncertne sezone "Konvivium muzikum 17/18".

Takmičenje se održava od 21. do 30. marta, a dan nakon zavšetka Kragujevčani će imati priliku i čast da, odmah nakon beogradske publike, čuju ovogodišnjeg pobednika u disciplini: gitara.

Međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beograd je jedna od najznačajnijih muzičkih manifestacija koja se održava u Srbiji. Ovo je događaj sa veoma dugom tradicijom, koji je zbog svog umetničkog kvaliteta i značaja prepoznat i priznat kao manifestacija od posebnog značaja za našu državu. Održava se jednom godišnje od 1971. godine i namenjeno je vrhunskim mladim umetnicima koji počinju svoju profesionalnu karijeru.

U dosadašnjih 47 izdanja takmičenja učestvovalo je oko 2.000 solista i 200 kamernih ansambala, koji su dolazili iz preko 70 zemalja sveta. Svake godine u martu, na sceni Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca u Beogradu, ambiciozni i vrsni mladi umetnici pokazuju svoja tehnička umeća i umetnička dostignuća na jednom od instrumenata koji je te godine na rasporedu. Discipline se ciklično smenjuju na svakih pet godina, a 2018. godina je rezervisana za gitaru.

Izuzetan internacionalni značaj ove manifestacije potvrđuje činjenica da Međunarodno takmičenje Muzičke omladine u Beogradu uživa status projekta od izuzetnog značaja u Međunarodnoj federaciji Muzičke omladine (sa sedištem u Briselu) - Jeunesses Musicales International, a od 1974. je član Svetske federacije Međunarodnuih muzičkih takmičenja (sa sedištem u Ženevi) - World Federation of International Music Competitions, koja okuplja najveće svetske konkurse. Pobednici ovog takmičenja su se potvrdili kao izvrsni muzičari, koji nastupaju na najeminetnijim koncertnim podijumima i operskim scenama širom sveta.

Koncert se realizuje uz pomoć Grada Kragujevca, a ulaz je slobodan.

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari