Konvivium muzikum 17/18: Vladimir Blagojević

Konvivium muzikum 17/18: Vladimir Blagojević

Koncertna sezona "Konvivium muzikum 17/18" nastavlja se nastupom akordeoniste Vladimira Blagojevića u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u sredu 25. oktobra od 20 časova.

Ovaj umetnik je svoje muzičko obrazovanje započeo u rodnom Kragujevcu i usavršio ga na Visokoj školi za umetnost u Bernu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Izvođačku karijeru dugu skoro dve decenije uspešno gradi kao solista i član kamernih ansambala, nastupajući na renomiranim koncertnim podijumima širom sveta. Posebno mesto u njegovom umetničkom radu zauzima promocija harmonike i savremene muzike. Pored ovoga, bavi se i pedagoškim radom kao docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

PRVI PRVI NA SKALI Konvivium muzikum 17-18 Vladimir Blagojevic 1

Nakon šest godina od poslednjeg solističkog nastupa pred kragujevačkom publikom, Vladimir Blagojević će se na predstojećem koncertu predstaviti kompozicijama S. K. Tikmajera, M. Đorđević, D. Adžića, V. Trmčića, D. Jovanović, M. Artera i I. Brkljačića. Na koncertu ćemo čuti tri svetske premijere i dela koja su komponovana upravo za ovog izuzetnog izvođača.

Koncert se održava u organizaciji Udruženja građana Konvivium muzikum i realizuje uz pomoć Grada Kragujevca i SOKOJ-a, a ulaz je slobodan.

Biografija

Vladimir Blagojević je rođen 1980. godine u Kragujevcu. Nižu i srednju muzičku školu završio je u rodnom gradu u klasama Slobodana Stanića i Vojina Vasovića. Diplomirao je 2004. i magistrirao 2007. godine na Visokoj školi za umetnost u Bernu (Švajcarska) u klasi Teodora Ancelotija.

Pored mnogobrojnih prvih i specijalnih nagrada na domaćim takmičenjima, Vladimir Blagojević je laureat velikog broja internacionalnih takmičenja za harmoniku.

Pedagoška aktivnost reflektuje se kroz članstvo u žirijima na nekoliko značajnih internacionalnih takmičenja harmonike, kamerne muzike i kompozicije. Od kalendarske 2014. nosi zvanje docenta na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Njegovi studenti danas ostvaruju značajne uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

PRVI PRVI NA SKALI Konvivium muzikum 17-18 Vladimir Blagojevic 2

Skoro dve decenije aktivan je na koncertnom podijumu kao solista i kamerni muzičar u Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji, Belgiji, Holandiji, Francuskoj, Portugaliji, Argentini, Austriji, Španiji, Jermeniji, Gruziji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji... Nastupao je u vodećim svetskim koncertnim prostorima kao što su: Berlinska filharmonija, Vigmor hol u Londonu, Frankfurtska Opera, Ciriška Opera, Teatar Kolon u Buenos Airesu, KKL u Lucernu, Koncertgebau u Amsterdamu, Minhenska opera itd.

Dugi niz godina je pridruženi ili stalni član nekoliko kamernih ansambala sa velikom internacionalnom reputacijom kao što su EnsembleModern iz Frankfurta ili Pre-Art iz Ciriha. Jedan je od koosnivača kolektiva Studio 6, ansambla koji čine istaknuti umetnici iz cele Srbije, a čija se delatnost fokusira na izvođenje savremene umetničke muzike.

Snimio je preko 20 kompozicija gostujući u različitim studijskim projektima.

Posebno ga interesuje zajednički rad sa mnogim poznatim kompozitorima sa kojima je sarađivao na kreiranju novih dela za harmoniku ili za harmoniku u ansamblu. Tako je premijerno izveo oko sedamdeset novih kompozicija kao solista i u okviru različitih kamernih sastava.

Program

  • Stevan Kovač Tikmajer - Non Euclidian cabaret
  • Milica Đorđević - ...mislio bi čovek: zvezde
  • Draško Adžić - Vergl
  • Vladimir Trmčić - Arlekinada, svita za harmoniku, premijera
  • Dragana Jovanović - F31.1, premijera
  • Matias Arter - Solo 2007 "Dijalog"
  • Ivan Brkljačić - Dobar veta, premijera

VLADIMIR BLAGOJEVIĆ SAJT, FB PROFIL, JUTJUB
CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html