Majske svečanosti - Kragujevac 2019

Majske svečanosti - Kragujevac 2019

Muzički programi na ulicama grada

U okviru obeležavanja Dana grada i ove godine će svečarsku atmosferu na ulicama grada upotpuniti trodnevni Kragujevački festival uličnih svirača, koji je u organizaciji Doma omladine počeo 4. maja nastupom Ive Paunović na violini ispred Gimnazije. U Pešačkoj zoni Kragujevčani su bili u prilici da prate nastup Alekse Radenkovića na gitari, Jovana Komnenina na kontrabasu i vokala Aleksandra Mišovića. U Domu omladine nastupila je Milica Horvat na harfi, u Velikom Parku Nikola Cvetković na trubi, a prvi dan Kragujevačkog festivala uličnih svirača završava se nastupom benda Tribe na platou kod hotela Zelengora.

Drugi dan je takođe počeo koncertom u podne, ali u Pešačkoj zoni gde je nastupio Aca Pejčić na saksofonu, zatim se nastavio ispred Gimnazije nastupom Ivana Ćirilovića na gitari, a u Velikom parku nastupio je Doors Tribute. Kod Zelengore je nastupio bend Rumble, kod Krsta Škola moderne muzike Oktava, a posle njih DJ Goranche.

U ponedeljak 6. maja, kada je i poslednji dan festivala, muzički programi predviđeni su na dve lokacije u Velikom parku od 11 sati gde nastupa DJ Shoomadisco, a u 14 u Domu omladine Škola moderne muzike Oktava.

Ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni i pada kiša, organizatori kažu da će najavljeni koncerti biti održani u prostorijama Doma omladine.

Ulicama grada svečarskoj atmosferi su doprinela i kulturno umetnička društva koja su u okviru Đurđevdanskog folklornog maratona prodefilovala kroz grad i to od Velikog parka do Trga kod Krsta gde su nastupali pred okupljenim Kragujevčanima.

Ansabli Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, „Smilje“, SKC „Kragujevac“, zatim kulturno umetničkih društava „Crkvine“, „Nikola Tesla“, „Lepenica“, „Zore“ predstavili su se pesmama i igrama Takova, Šumadije, Levča, Lepenice, Jasenice, Vranja, Krajišta. Pred kragujevačkom publikom nastupio je i KUD „Blagoje Parović“ iz Gajdobre.

Izložbom “Deus sive Natura“ počele Majske svečanosti u Kragujevcu

PROGRAM, 1. DEO

PRVI PRVI NA SKALI Majske svecanosti - Kragujevac 2019 program 1

PROGRAM, 2. DEO

PRVI PRVI NA SKALI Majske svecanosti - Kragujevac 2019 program 2

KOMPLETAN PROGRAMARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html