Mali likovni salon: Crteži i skulpture Milana Srećkovića

Mali likovni salon: Crteži i skulpture Milana Srećkovića

Narodni muzej organizuje izložbu crteža i skulptura Milana Srećkovića, akademskog umetnika iz Beograda, koja će biti otvorena u Malom likovnom salonu u četvrtak 3. marta u 19 časova. Izložba traje do 30. marta.

Milan Srećković je rođen 23. maja 1990. godine u Beogradu. Diplomirao je 2009. u srednjoj školi za dizajn na odseku ambalaže, a 2013. diplomirao je osnovne akademske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku vajarstva. Godinu dana kasnije diplomirao je master akademske studije na istom fakultetu. Član ULUPUDS-a je postao 2015. godine.

Učesnik je mnogobrojnih grupnih izložbi minijatura i galerijskog formata. Za vreme studija je učestvovao na nekoliko vajarskih kolonija i iza sebe ostavio skulpture u prostoru velikog formata.

Inspirisan Genezom i pojmom nastanka, umetnik se poslednje dve godine bavio bas tom temom. Na izložbi u Malom likovnom salonu umetnik će predstaviti opus skulptura i crteža.

* * *

Skulpture iz serije "Geneza" su planirano svedene, jasnog i snažnog izraza. Izvedene većinom u patiniranom gipsu, one simuliraju kamen, u kome je isklesana jedino skulptura “Rađanje”. Ipak, konceptualni sadržaj grupe potiskuje materijal u drugi plan, a pažnju posmatrača okupira umetnička ideja. Kroz upotrebu i paralelno postavljanje različitih volumena, umetnik je kreirao skup višestruko simboličnih radova. Univerzalni nukleus je uvek fokus skulpture kao glavni nosilac ideje. Snaga akumulirana u skulpturama teži nezavisnosti i drži posmatrača u iščekivanju konačnog momenta rođenja. Crteži iz serije “Geneza”nisu zamišljeni kao skice skulptura, već zasebna dela, na kojima su, predstavljena belom i crnom hameru. jezgra ili nukleusi kao simboli rađanja...

GALERIJA PPNS

NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html