Mali likovni salon: Foto-izložba Marije Đoković

Mali likovni salon: Foto-izložba Marije Đoković

Izložba fotografija "Karaševci" Marije Đoković biće otvorena u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u četvrtak 4. februara u 18 časova i 30 minuta.

Ovo je Marijina prva samostalna izložba, a biće otvorena do 2. marta. 

Autorka je rođena u Kragujevcu, gde je završila Prvu kragujevačku gimnaziju. Diplomirala je 2014. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku za filmsku i televizijsku kameru. Dobitnik je nagrade povodom 50 godina postojanja Dvorane kulturnog centra Beograda za kratki eksperimentalno-dokumentarni film "Pogled iz mraka".Radila je kao zvanični fotograf na RTS-ovoj TV seriji "Čizmaši" u režiji Dejana Zečevića. Trenutno pohađa master akademske studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

"Karaševac" je serija dokumentarnih fotografija o istoimenoj nacionalnoj manjini u Rumuniji. Karaševci su južnoslovenski narod koji se krajem 14. veka doselio u rumunski Banat. Fotografije oslikavaju njihov život u komuni sačinjenoj od par sela.

GALERIJA PPNS

NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html